zdzichmig Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Witam dziś chciałbym przedstawić mój nowy nabytek.Jest to model z firmy Revell do zestawu została dokupiona metalowa lufa KwK40L/48 cal.75mm.Pomalowałem go w malowanie z 23. Pz.Div 6. Kompani Węgierskiej z 1944. Malowany aerografem , farbami Humbrol. Całość zamierzam wzbogacić o jaką ciekawą podstawkę, coś w rodzaju snajpera za krzakami. Wszelkie wasze opinie i komentarze będą mile widziane. Pozdrawiam Z.Leszczyński created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Wszystko fajnie, tylko dlaczego wrzucasz go do galerii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Model świetny ,ale brakuje mu wash-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 washa jak washa, ale on nie ma pomalowanych gąsienic, karabinów. Wygląda jak chińska zabaweczka z gazetką za 12 PLN. Proszę wybaczyć mi szczerość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Karabiny jak i gąsienice są pomalowane ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichmig Napisano 4 Lipca 2011 Autor Share Napisano 4 Lipca 2011 Pomalowałem,Jak wspomniałem chce zrobić go na podstawce a więc wash i zabrudzenia się pojawią. Teraz można zakładać że wygląda jak nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Jeżeli są pomalowane to na kolor srebny, a to delikatnie mówiąc bardzo duże uproszczenie. Musisz koniecznie to zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Zgadzam się z wcześniejszymi wypowiedziami kolegów odnośnie braku washa (po jego położeniu model wcale nie musi wyglądać, jak zużyty - on ma podkreślić bryłę modelu) oraz koloru gąsienic. Poza tym zdjęcia wydają mi się jakieś przekombinowane. To, że przedstawiają model w dosłownie trzech rzutach i się powielają, to nic. Chodzi mi o to, że na przykład pierwsze i drugie zdjęcie wydaje się identyczne, ale na pierwszym boczne osłony czołgu wydają się płaskie, jakby z jednego kawałka, na drugim elementy oddzielone są białawymi liniami. Podobnie zdjęcia 12 i 14 - niby takie same, a na 14-tym jakby domalowane linie podziału blach na ekranach. Czemu to tak ? pozdrawiam (rzadko ostatnio pojawiający się) Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Czemu to tak Lampa błyskowa. Popatrz na cień np. lufy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Tak jak i poprzednicy, tak i uważam, że nad modelem należy jeszcze popracować. Malowanie fajnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichmig Napisano 5 Lipca 2011 Autor Share Napisano 5 Lipca 2011 Wiem,właśnie zabieram się za jakąś fajną podstawką gdzieś na froncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichmig Napisano 20 Lipca 2011 Autor Share Napisano 20 Lipca 2011 już po dodaniu washa teraz tylko została podstawka created by picasa2html.com Pozdrawiam Z.Leszczyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Wash to nie wszystko. Choć model bez washa W zależności od scenerii na podstawce trzeba dodac odpowiednie zabrudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichmig Napisano 21 Lipca 2011 Autor Share Napisano 21 Lipca 2011 Wiem o tym doskonale ,i przy okazji chciałem powiedzieć że twoja makieta z czołgiem jest super. Pozdrawiam Z.Leszczyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichmig Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Już po dodaniu zabrudzeń i washa. Oto efekt,teraz tylko jakieś obramowanie zrobić do podstawki zostało(listewka ozdobna drewniana) created by picasa2html.com Pozdrawiam Z.Leszczyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Naprawdę fajnie to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Myślę,że warto by było popracować trochę nad kolorem gruntu,i trawy,urozmaici to podstawkę bo teraz taka bez wyrazu. No i zabrudzenia na czołgu lekko niedopracowane,są nałożone niekonsekwentnie. Ale baza dobra, szczególnie pzanzer . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichmig Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Dzięki za podpowiedzi .Każda wasza rada się przyda. Pozdrawiam Z.Leszczyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi