adalek Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Witam, po dluuuugiej przerwie chcialem pokazac Wam moj kolejny model. Do zestawy Tamiya dodalem gaski Friula i blaszki - zestaw "ogolny" Abera i dwa zestawy blotnikow (boki oraz przod/tyl). Aha, jest tez metalowa lufa od Armorscale. Milego ogladania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 4 Lipca 2011 Autor Share Napisano 4 Lipca 2011 aaa, no i fotatrawiony zimmerit Eduarda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 sporo dodatków, fajnie polozone kamo i ogolnie widać ze sie starałeś, mi osobiscie nie podoba sie kolor ziemi na trackach i ogolnie odcienie tych pigmentów uzytych. No ale to jeszcze ujdzie, jarzmo kuliste z przodu to natomiast masakra, w ogole zimmerit blaszkowy to juz chyba dawno przyzytek, szkoda na niego pieniedzy bo efekt marny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Witam! Ładny kotek! Podoba mi się. Dobrze pomalowany i niezle pobrudzony, aczkolwiek nie jestem zwolennikiem błocenia modeli. Ale twoje błoto jest OK. Blaszany zimmerit jest OK. Myślę że po prostu zle go przykleiłeś (pewnie klej cyjanoakrylowy) , a przedtem nie przetłoczyłeś go czymś tępym od wewnątrz. Układałem takie zimmerity kilka razy i są ok. Poza tym model jest świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 bardzo ładny tygrys, gratuluję wykonania, może trochę za bardzo ubłocony, ale ujdzie, na prawdę świetny model ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Cześć, Moim zdaniem blaszkowy zimmerit jest po prostu zbyt delikatny i słabo widoczny po pomalowaniu, poza tym praktycznie niemożliwe jest prawidłowe przyklejenie go na jarzmie kulistym i co za tym idzie jest to najsłabszy element tego modelu. Reszta fajna, zwłaszcza "ostry" kamuflaż wyszedł bardzo dobrze. Pozdrawiam, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 11 Lipca 2011 Autor Share Napisano 11 Lipca 2011 dziekuje wszystkim za mile slowa. co do zimmeritu, to moim zdaniem wyglada calkiem ok - nie mowie ze ten konkretny moj, ogolnie ten fototrawiony wg mnie sie sprawdza. co do jarzma - w instrukcji do Pantery Tamiya, za ktora teraz sie zabieram (i ktora tez ma taki zimmerit) instruuja, zeby przerwy miedzy blaszkami zapelnic szpachla i w niej "wyrzezbic" fakture. Zobaczymy, moze to usunie problem. Bo faktycznie - jak teraz patrze to wyglada to b. słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 ... co do jarzma - w instrukcji do Pantery Tamiya, za ktora teraz sie zabieram (i ktora tez ma taki zimmerit) instruuja, zeby przerwy miedzy blaszkami zapelnic szpachla i w niej "wyrzezbic" fakture. Zobaczymy, moze to usunie problem. Bo faktycznie - jak teraz patrze to wyglada to b. słabo. Moim zdaniem lepiej będzie wyglądało jak na całym jarzmie zrobisz zimmerit ze szpachli lub masy dwuskładnikowej, na pewno model na tym zyska. Życzę powodzenia Pozdrawiam, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 11 Lipca 2011 Autor Share Napisano 11 Lipca 2011 Wasza Cesarska Mość!, ja prosty czeladnik, w sztukach kladzenia zimmeritu nie uczon. Totez, aby poruty na nie poczynic, probe prosta na blaszkowym zimmericie, wbrew radzie Waszej Cesarskiej Mosci, uskutecznie Zobaczymy jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Zrobisz jak zechcesz, twój model i ty tu rządzisz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi