Kubus92 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 witam, pytanie może śmieszyć, ale w końcu chyba odpowiedni dział ;) Macie jakieś sposoby na pobrudzone ciuchy od farb? Olejnych jak i akrylowych? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Może jakiś rozpuszczalnik (NITRO) PS. Nigdy jeszcze nie czyściłem ubrań w ten sposób (zostań pionierem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Różne rzeczy czyściłem WD40 ale nie zawsze da radę. Zmywacz Wamodu da radę, ale czasem może niszczyć ubrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_ Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Najlepszym sposobem mimo wszystko są osobne ciuchy do roboty. Jakieś stare spodenki i koszulka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 tak jak mówi Lukasz_ weź jakaś starą koszulkę i spodnie i męcz je bez stresów Bo bez tego raz dwa będziesz miał 3/4 garderoby do wywalenia. Ja już nie raz "tylko na sekundkę" siadałem do modelu i miałem klej na spodniach, albo farbę czy pigmenty na koszulce/bluzie - dlatego nauczyłem się, żeby zawsze się przebrać przed robotą i spokojnie wycierać paluchy o nogawki . A farbę spróbuj najpierw zmyć standardowymi sposobami, woda, mydło, jakiś vanish. Może się uda, a jak nie to trochę benzyny/nitro na wacik i delikatnie wyczyść. Są szanse, że doprowadzisz to do porządku, ale mogą Ci się zrobić odbarwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Jest sposób, Środek do usuwania tłustego brudu nazywa się "Brudpur" firmy Voigt cena ok12 zł, to nie jest reklama tylko moje osobiste doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Najlepsze są spodnie dresowe, tanie i służą przy okazji jako ścierka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi