athlon5 Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Choć o samym BMP-2 znajdziemy różne materiały to o ich służbie w wojsku polskim wiadomo niestety niewiele. To co udało mi się zebrać (dzięki Kamil) zamieszczam :Może z czasem znajdzie się coś jeszcze mam jeszcze jedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 18 Lipca 2011 Autor Share Napisano 18 Lipca 2011 nie zdążyłem dodać mam kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 To i ja coś dodam. Podziękowania dla Grzegorza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFORowiec Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Witam Interesuje mnie rozpiętość numerów taktycznych jakie stosowano na tych wozach. Najlepiej z wyszczególnieniem pułków w jakich były stosowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Niestety tylko jeden pułk używał BWP-ow 2 .Były na stanie dwóch batalionów zmechanizowanych. Byl to 1Praski Pułk Zmechanizowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFORowiec Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Ma ktoś te numery polskich BWP2. Wiem, że wszystkie zaczynały się od 80.... tylko jaki był pierwszy a jaki ostatni z serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
|||CZ@RNY||| Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Wy widzieliscie jak ten gosciu na 2 zdjeciu jest podobny do siczki??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Niestety tylko jeden pułk używał BWP-ow 2 .Były na stanie dwóch batalionów zmechanizowanych. Byl to 1Praski Pułk Zmechanizowany. Dwa pojazdy przekazano do Braniewa do szkolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 No o tych dwóch to zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi