Mierzu Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Witajcie! Model firmy UM. Dobra składalność. Zgubiłem niestety części do armaty i musiałem ratować ziejącą pustkę plandeką. Malowany farbami Vallejo,wash olejny, filtry olejne, brodzony suchymi pigmentami, obicia z olejów nanoszone gąbką. Mała skala porównawcza z zapałką. Quote
plastikk Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 No ale ta lufa, chyba uciekła na boczek. Ładnie siadły gąski. Quote
Mierzu Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 No ale ta lufa, chyba uciekła na boczek.Ładnie siadły gąski. Być może siadła, jak wspomniałem, zgubiłem cały jej mechanizm. Mówisz gąski ładnie siadły? No to może wreszcie z mojej strony jakiś postęp ( vide moje poprzednie modele). Quote
ShaDow FoX Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Popraw lewą stronę (patrząc od tyłu) bo strasznie uciekła pod skosem. Poza tym OK Trochę prześwietlone fotki. Quote
grzesioj Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 No, wreszcie, jak zauważyli koledzy, gąski Ci uległy, choć cześć ich biegu jest i tak zakryta . Model wyszedł fajnie, tylko te Twoje zdjęcia jakoś mnie nie przekonują, takie mdłe i jednokolorowe... Pewno kiedyś powiedziałbym, że ten model jest jeszcze przede mną, a teraz nie wiem, jakoś powoli odzwyczajam się od modelarstwa. Aby go nie zapomnieć, popełniłem Sd. Kfz .10 Caesar Miniatures, ale nawet nie chce mi się robić galerii. No, to tyle osobistych wynurzeń... pozdrawiam Grzesiek Quote
Mierzu Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Dziękuję Grzesiu za opinię! Zdjęcia nie kolorowe? No jak to? Przecież jest tam kolor biały, żółty, czarny, brązowy, zielony, biały, brąz van dycka, sienna palona... Quote
grzesioj Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Jak kiedyś na odbitkach ORWO, jeśli wiesz o czym mówię . Mam takie "kolorowe" zdjęcia z jakichś szkolnych choinek i tego typu imprez, gdzie wszystkie kolory to różne odcienie brązu, he, he. pozdrawiam Grzesiek Quote
Mierzu Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Wiem Grzesiu co to Orwo. Jeździło się do DDR-u. Quote
Konrad C Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Zdjęcia to chyba najsłabsza strona modelu. Są strasznie przebarwione zielenią. Jakbyś używał kolorowej żarówki do oświetlenia. Pozwoliłem sobie na poprawę Picassą (jeśli nie masz nic przeciwko). Przed: Po: Przed: Po: O modelu mogę jedynie powiedzieć, że jest bardzo fajny prócz prze koszonej lewej strony uk. jezdnego. Quote
Mierzu Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Nie mam nic przeciwko poprawie zdjęć. Możesz tylko napisać, mniej więcej co i jak zmieniłeś? Quote
Konrad C Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Zmieniłem po prostu kontrast i kolor oraz trochę je wyostrzyłem. Quote
Mierzu Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 Nie wiem, czy to jest dla mnie wytłumaczenie, ale cierpię na taką dolegliwość jak astygmatyzm i być może to co mi wydaje się ostre i dobre kolorystycznie, dla innych to może być złe ( mimo tego, że noszę oczywiście okulary). Quote
Recommended Posts