Jump to content

15 cm sIG 33/2 SF auf Jagdpanzer 38(t) 1/72 UM

Recommended Posts

Posted

Witajcie! Model firmy UM. Dobra składalność. Zgubiłem niestety części do armaty i musiałem ratować ziejącą pustkę plandeką. Malowany farbami Vallejo,wash olejny, filtry olejne, brodzony suchymi pigmentami, obicia z olejów nanoszone gąbką.

100_3404A.jpg

100_3398A.jpg

100_3407A.jpg

100_3401A.jpg

100_3400A.jpg

100_3405A.jpg

100_3408A.jpg

100_3400A.jpg

100_3402A.jpg

Mała skala porównawcza z zapałką.

100_3403A.jpg

100_3409A.jpg

Posted
No ale ta lufa, chyba uciekła na boczek.

Ładnie siadły gąski.

Być może siadła, jak wspomniałem, zgubiłem cały jej mechanizm.

Mówisz gąski ładnie siadły? No to może wreszcie z mojej strony jakiś postęp ( vide moje poprzednie modele).

Posted

Popraw lewą stronę (patrząc od tyłu) bo strasznie uciekła pod skosem. Poza tym OK Trochę prześwietlone fotki.

Posted

No, wreszcie, jak zauważyli koledzy, gąski Ci uległy, choć cześć ich biegu jest i tak zakryta . Model wyszedł fajnie, tylko te Twoje zdjęcia jakoś mnie nie przekonują, takie mdłe i jednokolorowe... Pewno kiedyś powiedziałbym, że ten model jest jeszcze przede mną, a teraz nie wiem, jakoś powoli odzwyczajam się od modelarstwa. Aby go nie zapomnieć, popełniłem Sd. Kfz .10 Caesar Miniatures, ale nawet nie chce mi się robić galerii. No, to tyle osobistych wynurzeń...

pozdrawiam

Grzesiek

Posted

Dziękuję Grzesiu za opinię! Zdjęcia nie kolorowe? No jak to? Przecież jest tam kolor biały, żółty, czarny, brązowy, zielony, biały, brąz van dycka, sienna palona...

Posted

Jak kiedyś na odbitkach ORWO, jeśli wiesz o czym mówię . Mam takie "kolorowe" zdjęcia z jakichś szkolnych choinek i tego typu imprez, gdzie wszystkie kolory to różne odcienie brązu, he, he.

pozdrawiam

Grzesiek

Posted

Wiem Grzesiu co to Orwo. Jeździło się do DDR-u.

Posted

Zdjęcia to chyba najsłabsza strona modelu. Są strasznie przebarwione zielenią. Jakbyś używał kolorowej żarówki do oświetlenia.

Pozwoliłem sobie na poprawę Picassą (jeśli nie masz nic przeciwko).

Przed:

100_3403A.jpg

Po:

1003403a.jpg

Przed:

100_3398A.jpg

Po:

1003398a.jpg

O modelu mogę jedynie powiedzieć, że jest bardzo fajny prócz prze koszonej lewej strony uk. jezdnego.

Posted

Nie mam nic przeciwko poprawie zdjęć. Możesz tylko napisać, mniej więcej co i jak zmieniłeś?

Posted

Zmieniłem po prostu kontrast i kolor oraz trochę je wyostrzyłem.

Posted

Nie wiem, czy to jest dla mnie wytłumaczenie, ale cierpię na taką dolegliwość jak astygmatyzm i być może to co mi wydaje się ostre i dobre kolorystycznie, dla innych to może być złe ( mimo tego, że noszę oczywiście okulary).