MarcinH Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Witam, Od jakiegoś czasu próbuje dostać gdziekolwiek BMP-1 w jakiejkolwiek skali i nigdzie mi sie to nie udaje Bardzo chciałbym zbudować naszego polskiego BWP-1, więc pomyślałem o przerobieniu "dwójki" na "jedynke". W związku z tym pytanie, czy jest to w ogóle możliwe? Narazie wiem tylko, że różnią się armatą. Wiem też, że BMP-3 się do tego nie nadaje ponieważ jest dużo mniejszy. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 To może ja zacznę Niestety różnica to mnie tylko armata. Zupełnie inna ( większa) jest wieża w 2-ce w związku z tym są różnice w tylnej części kadłuba {zwłaszcza góra) Chociaż jak wiadomo nie ma rzeczy niemożliwych to myślę ,że taka przeróbka nie ma sensu. "Jedynke" trudno dostać ale łatwiej niż przerabiać "dwójkę" Co do 3-ki to nie jest mniejszy ale ani jednej wspólnej z 1-ką części wiec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinH Napisano 21 Lipca 2011 Autor Share Napisano 21 Lipca 2011 Wielkie dzięki. Trudno, może gdzieś dorwę tą jedynke. A model kusi, tym bardziej, że często widzę ten piękny pojazd na lawecie wjeżdżający do batalionu remontowego na przeciwko mojego okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Wielkie dzięki. często widzę ten piękny pojazd na lawecie wjeżdżający do batalionu remontowego na przeciwko mojego okna no to już wiesz skąd go mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinH Napisano 23 Lipca 2011 Autor Share Napisano 23 Lipca 2011 Znalazłem taki obrazek i postawnowiłem wrzucić go tutaj, żeby nikt więcej nie miał tego problemu co ja Widać dokładnie, że te pojazdy są podobne ale tylko z sylwetki. A poza tym mają wiele różnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Musisz skanować allegro co jakiś czas pojawiają się albo z DML-a albo z Rewella koszt około 100 zł i bardzo dużo chętnych ale radziłbym poczekać bo dawno ich nie było w produkcji to może pod koniec roku rzucą wznowienie tak było w tamtym roku z M977 z Italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Revell nie ma BMP-1. Szukaj na forach od ludzi, na Allegro wątpię, że dorwiesz w normalnej cenie, na ebay to bardziej możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinH Napisano 24 Lipca 2011 Autor Share Napisano 24 Lipca 2011 Już dorwałem Trumpetera ma ktoś może zdjęcia inboxa tego zestawu?? Słyszałem że jest gorszy od zvezdy ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 http://neonisi.com/it/WR/items/5819-bmp-1-chinese-wz501-86-kit-model-motorizz-1-35-trumperet-1999 Ot zabaweczka taka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Nic się nie martw. Ta zabawaczka jak to okreslił kolega Tomek do złudznia przypomina wypraski Zvezdy {i DML-a którego miałem} We wszystkich trzeba popracować ale efekt zależy juz tylko od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinH Napisano 25 Lipca 2011 Autor Share Napisano 25 Lipca 2011 Dzięki za wszelaką uzyskaną pomoc Athlon i dzięki kolego Tomku za tego in boxa, szukałem wczoraj pół dnia i nie znalazłem Teraz pozostaje mi czekać na model i brać sie do roboty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi