ZzB Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 To po-polemizujmy. Moim zdaniem 1/350 jest na tyle dużą skalą, że widać różnicę pomiędzy owalem a "kwadratem" Oj widać. Swego czasu robiłem wieże działowe, w których strop był przykręcony śrubami (w skali - 0.5 mm średnicy) Próbowałem użyć krążków plastiku wybijanych igłą - to, że były okrągłe naprawdę było widać, szczególnie po położenia washa. Ostatecznie łby śrub udawał brokat sylwestrowy o sześciokątnych ziarenkach. A to tylko 0.5 mm ... Pozdrowionka ZzB Cytuj
Wallace Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 ZzB, to nie jest polemika tylko przyznanie racji. Chyba, że dołączasz się do "opozycji" w stosunku do kolegi Michała ... r.kalkowski, kiedy początek relacji albo chociaż in-box ? ... Cytuj
Michał15 Napisano 5 Sierpnia 2011 Napisano 5 Sierpnia 2011 No to widzę że zaczęła się burzliwa dyskusja z udziałem mojej koalicji. Wallace polemizowanie na forum powoduje ciekawe spory poglądów na dany temat. Później można wyciągnąć z tego odpowiednie wnioski i zostawać je przy swoim modelu. Tu akurat temat dotyczy kabla demagnetyzującego. Niby nic bo co to taki tam pasek na burcie, a jednak może zainteresować. Jednym słowem jak dojdę do większej wprawy to wiem z czego zrobie ten kabel . Nie ma co za dużo gadać. Czekamy na in box lub relacje z budowy kolego r.kalkowski Pozdrawiam Michał. Cytuj
Wallace Napisano 5 Sierpnia 2011 Napisano 5 Sierpnia 2011 Michał15, ale po co kombinować jak można taki kabel kupić (blaszkę)... Poza tym temat nie jest aż tak burzliwy ;) Próbuję Ci tylko uświadomić, że w tej skali będzie widać różnicę pomiędzy owalem a kwadratem ... Cytuj
Michał15 Napisano 5 Sierpnia 2011 Napisano 5 Sierpnia 2011 No pewnie że można kupić ale takie tematy są ciekawe. Można się trochę podroczyć między sobą. jak będę robił taki kabel to sobie go kupię. To tyle w burzliwym temacie Cytuj
Wallace Napisano 7 Sierpnia 2011 Napisano 7 Sierpnia 2011 Michał15, ponieważ ja go zamawiam na dniach, to zerknij za jakiś czas jak to wygląda ... Cytuj
r.kalkowski Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Napisano 8 Sierpnia 2011 Ja zakupiłem jeden i niestety ostatni zestaw Tamki jaki był dostępny Cytuj
r.kalkowski Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Napisano 8 Sierpnia 2011 Jeśli można wiedzieć gdzie zamawiasz kabelki, ja przeszukałem w kraju chyba wszystkie sklepy i nic, a chętnie bym zakupił jeszcze z dwie blachy. Znalazłem na ebay- u z przesyłką wychodziło jakieś 50 zł. A może jest inna firma która produkuje kabel. Cytuj
r.kalkowski Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Napisano 9 Sierpnia 2011 Żeby nie uprawiać gołosłowia oto kabelki Cytuj
Wallace Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 r.kalkowski, przeszukaj zagramaniczne sklepy: dość dużo tego ... PS - 50 PLN z przesyłką, to nie majątek ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi