ZzB Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 To po-polemizujmy. Moim zdaniem 1/350 jest na tyle dużą skalą, że widać różnicę pomiędzy owalem a "kwadratem" Oj widać. Swego czasu robiłem wieże działowe, w których strop był przykręcony śrubami (w skali - 0.5 mm średnicy) Próbowałem użyć krążków plastiku wybijanych igłą - to, że były okrągłe naprawdę było widać, szczególnie po położenia washa. Ostatecznie łby śrub udawał brokat sylwestrowy o sześciokątnych ziarenkach. A to tylko 0.5 mm ... Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 ZzB, to nie jest polemika tylko przyznanie racji. Chyba, że dołączasz się do "opozycji" w stosunku do kolegi Michała ... r.kalkowski, kiedy początek relacji albo chociaż in-box ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 No to widzę że zaczęła się burzliwa dyskusja z udziałem mojej koalicji. Wallace polemizowanie na forum powoduje ciekawe spory poglądów na dany temat. Później można wyciągnąć z tego odpowiednie wnioski i zostawać je przy swoim modelu. Tu akurat temat dotyczy kabla demagnetyzującego. Niby nic bo co to taki tam pasek na burcie, a jednak może zainteresować. Jednym słowem jak dojdę do większej wprawy to wiem z czego zrobie ten kabel . Nie ma co za dużo gadać. Czekamy na in box lub relacje z budowy kolego r.kalkowski Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Michał15, ale po co kombinować jak można taki kabel kupić (blaszkę)... Poza tym temat nie jest aż tak burzliwy ;) Próbuję Ci tylko uświadomić, że w tej skali będzie widać różnicę pomiędzy owalem a kwadratem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 No pewnie że można kupić ale takie tematy są ciekawe. Można się trochę podroczyć między sobą. jak będę robił taki kabel to sobie go kupię. To tyle w burzliwym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Michał15, ponieważ ja go zamawiam na dniach, to zerknij za jakiś czas jak to wygląda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Ja zakupiłem jeden i niestety ostatni zestaw Tamki jaki był dostępny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Jeśli można wiedzieć gdzie zamawiasz kabelki, ja przeszukałem w kraju chyba wszystkie sklepy i nic, a chętnie bym zakupił jeszcze z dwie blachy. Znalazłem na ebay- u z przesyłką wychodziło jakieś 50 zł. A może jest inna firma która produkuje kabel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Żeby nie uprawiać gołosłowia oto kabelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 r.kalkowski, przeszukaj zagramaniczne sklepy: dość dużo tego ... PS - 50 PLN z przesyłką, to nie majątek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi