alfavega Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Ponownie prezentuje moja diorame z Lancasterem BIII .Post o nazwie "Lancaster diorama ..." zawiera falszywe fotografie .Odpowiednia adnotacje wpisalem tez do poprzedniego postu.Pozdrawiam.alfavega. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Witam Doprawdy imponująca scenka. Gratuluję pomysłu i dobrych chęci. Daje się odczuć atmosferę panującą na lotnisku.Sam bombowiec mógłby co prawda wyglądać nieco lepiej pod względem śladów eksploatacji, ale reszta dioramki stanowczo rekompensuje ten element. Żeby tak mnie kiedyś naszło na coś podobnego i starczyło do tego cierpliwości Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfavega Napisano 25 Lipca 2011 Autor Share Napisano 25 Lipca 2011 Hi Kornik, dziekuje za uznanie.Masz racje ,sam model ma malo sladow eksploatacji .Tutaj musze jeszcze dolozyc pracy.Inne elementy maj 100 % washing ,jedynie nie widoczny ,ze wzgledu na ogolny charakter zdjec .Diorama nie jest jeszcze calkiem gotowa .Obecnie buduje traktor David Brown Light 4x4 na ktorym bedzie siedzial mechanik patrzacy do tylu na wozki z bombami ,ktore tez zbudowalem na podstawie fotografii z RAF Museum Hendon.Ogolnie diorama powstawala przez lata ,poniewaz dopiero w ostatnich latach rynek modelarski udostepnil odpowiednie modele ,jezeli chodzi o pojazdy itp.Wozek startowy zbudowalem kompletnie scratch na podstawie dokumentacji, ktora dostalem z muzeum RAF w Hendon.Cala scena bazuje na zdjeciach archiwalnych ksiazki pt. "Lancaster at war".Nie ujawnilem jeszcze zdjec kolejnej dioramy -"Crash" .Chodzi tu o ladowanie awaryjne B24 Liberator po uszkodzeniu podwozia .Model Monogram 1:48.Musze ta scene dopiero sfotografowac. Jezeli chodzi o cierpliwosc ...rozlozylem ja na dlugi okres czasu .Pomysly rodzily sie spontanicznie po analizie mozliwosci... Podrawiam alfavega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Popraw niedoskonałości zarówno w tej jak i w drugiej dioramie, a na pewno będzie nad czym się ślinić Powodzenia w kolejnych projektach! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfavega Napisano 25 Lipca 2011 Autor Share Napisano 25 Lipca 2011 Dziekuje serdecznie ! Pozdrawiam alfavega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaszczyt Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Na prawdę brak mi słów żęby wyrazić mój zachwyt tą dioramą, wygląda jak żywe Uwielbiam takie rzeczy ale brakuje mi jeszcze umiejętności. Na prawdę super bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Witam. Kolego, diorama zaiste imponująca, ale do tego działu pasuje jak pieść do oka, Tutaj zamieszczamy Dioramy -> viewforum.php?f=81 Zdjęcia tez takie sobie, bardziej pasujące do relacji z wystawy. Zrób normalną sesję i zamieść normalne zdjęcia, chyba widzisz jak to robia inni. Dioramka sama w sobie bardzo mi sie podoba. Z poważaniem. Przemysław Błądek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi