MarcinH Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Czy wie ktoś może z której jednostki pochodzi ten bewup? Numer boczny 0568. Poszukuję jego więcej zdjeć gdyż planuje tego właśnie zrobić Przepraszam za jakość zdjęcia ale bylo robione na szybko przez okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Sądząc po podczolgowce (naczepie transportowej) ten BWP-ik raczej jest w prywatnych rekach . Typ naczepy no i malowanie nie używane w WP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinH Napisano 26 Lipca 2011 Autor Share Napisano 26 Lipca 2011 Rzeczywiście ta naczepa też mnie dziwiła wcześniej. Jednak zmylił mnie fakt, iż wjechał on na teren jednostki wojskowej ( jest zaraz za tym zielonym płotem ) 10 Opolska Brygada Logistyczna i 50ty któryś tam Batalion Remontowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Jak służyłem w Dywizjonie artylerii samobieżnej to po 2s1 które były zawożone na remonty przyjeżdżał zestaw z " naczepą transportową " z prywatnej firmy. Także podejrzewam ze w tym przypadku też jakaś prywatna firma dostała zlecenia na transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Rzeczywiście tak może byc. Jedno z drugim może współdziałać. No i wozy mogą transportować prywaciarze . Nie przyszło mi to do głowy . Za moich czasów tego nie było.No i rzeczywiście gdzieś tam jest Bat-Rem. Tak ze tak może być. A BWP jest pewnie z któregoś batalionu zmech. 10 Dyw. Panc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Po poszukiwaniach to jest 55 Batalion Remontowy. Jednak skąd Bewpu jest nie wiem, ale na pewno jedzie na remont sądząc po stanie farby i gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Na pewno nie jest z batalionu zmechanizowanego 10 Brygady Kawalerii Pancernej gdyż tam numeracja jest niższa (okolo300z groszami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dei Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Numery taktyczne od 01xx do 07xx byly ,sa[? ]w 11 Dywizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi