tofik Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 I kolejny Korsarz na forum Model przedstawia maszynę z dywizjonu VMA-332 z okresu wojny w Korei. Przerobiłem wyrzutnie rakiet, lufy działek oraz klapki układu chłodzenia . Dorobiłem światła na końcach skrzydeł. Model malowany farbą Model master nr 1717. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Fajnie że jest kolejny Corsair!!! Mnie się podoba. Czysto, schludnie, porządnie. Aż sterylnie... Ciekawie wyglądają rakiety, z charekterystycznym wysunięciem dla tej wersji (choć ta wysunięta na lewym skrzydle się jakoś zwichrowała, nie trzyma kierunku z pozostałymi...) Gratulacje! Nie ma się czego przyczepić, ale tradycyjnie spróbuję! Nie jestem przekonany, że wnęki podwozia powinny być Dark Sea, ale polemizować nie będę... I biały pas wokół części silnikowej powinien być chyba dookoła, przynajmniej tak sugeruje to zdjęcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2011 W monografii Aj-press jest fotka od przodu i ten pas nie jest dookoła. A co do koloru wnęk podwozia to jest tyle teorii ze dopóki się nie ma kolorowego zdjęcia konkretnego egzemplarza to nie można mieć 100% pewności Chciałem go nieco okopcić i zrobić parę plam ale jestem noga jeśli chodzi o ślady eksploatacji i na tym ciemnym prawie nic nie widać, chociaż jakieś tam okopcenia można dojrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Całkiem niezły model wyskubałeś z tej Italerki Naprawdę zacnie podeszliście do tego miniprojektu i teraz jest co poogldać i pooceniać To co mi się w Twoim Korsarzu podoba to świetna, gładka powierzchnia lakiernicza i wybór oznaczeń. Jest schludnie i ciekawie Niestety trochę jednak on zbyt salonowy jak dla mnie. Nie mówię oczywiście o zrobieniu z niego ścioranego i ubłoconego złomika, ale nieco doświadczenia bojowego pozbawiłoby go plastikowości. Ocena końcowa to szkolne 4 Będzie fajny element kolekcji Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi