ups Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2012 Witam myślałem , myślałem i nic nie wymyśliłem po prostu flak się w pozycji marszowej nie mieści i już. Wiem już dlaczego jedyne modele jakie udało mi się na necie znaleść były w trybie strzelania budowane. No nic. Także zrobiłem to samo , rozebrałem burty paki i przykleiłem w trybie open. Całe szczęście rozklejanie poszło dosyć sprawnie. Ubrałem też model w fototrawione klapy silnika, niestety strasznie się tu namordowałem z wpasowaniem, żeby po japońsku czyli "jako tako" to wyglądało. Fotki: Co do malowania , to będzie pod górkę na pewno. Dużo elementów , niektóre ciężko dostępne. Zobaczymy. Zamysł jest field gray i na to zimowe na lakier do włosów ale do tego jeszcze daleka droga. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 Bardzo ciekawy plan malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 Pancerek schnie po washowaniu , a ten mastodont na mnie z półki patrzył to go odkurzyłem i trochę przy nim posiedziałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 A to farba jest czy podkład? Jak farba to porozjasniaj trochę na płaskich powierzchniach - zresztą komu ja to mówię. Sam dobrze wiesz. A pytam bo mi wzrok nie pozwala oszacować co to, a kolega niestety ie napisał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 4 Marca 2012 Autor Share Napisano 4 Marca 2012 Model wstępnie pomalowany podkładem i bazą ale oczywiście jest to malowanie próbne. Chciałem pomalować pewne elementy kabiny przed przyklejeniem innych części które uniemożliwiły by mi późniejsze dotarcie z aerografem. Oczywiście jak maznę wszystko jeszcze raz będę rozjaśniał , choć jak znam życie później nie będzie tego widać ale zrobię to choćby w ramach ćwiczeń. Model w zamyśle ma być w kamo zimowym. Jeszcze nie zdecydowałem czy będę biały kamuflaż malował pędzlem - skośne pasy , czy może pojadę po całości białym z aero na lakier do włosów . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Szkoda, że dopiero teraz zaglądnąlem do tego wątka. Czemu? Bo napisałbym czemu Ci działko się nie mieściło w pozycji marszowej. Sprawa jest banalnie prosta, otóż osłony były składane !!! Dowód poniżej A TUTAJ masz model pojazdu w pozycji marszowej No cóż kolejny Sd-ek będzie wypatrywał wroga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 Ehh i wreszcie stała się jasność . Szkoda , że tak późno. Kurcze szukałem długo i namiętnie fot ale jakoś nie znalazłem,a tu proszę taram i Kolega ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi