xDamian Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Hejka! Jestem zadowolony z efektów dodam już tylko osmolenia i dam ciemniejsze błoto. Zapraszam do oglądania i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam Cała scenka tak jak i samo ISU wyglądało by całkiem do rzeczy gdyby nie błoto i figurki, które skutecznie psują efekt. Błoto wygląda trochę jak ziemniaki starte na placki. Suche jest za jasne (mączne wręcz), a to wilgotniejsze ma bardzo jednolitą barwę To co mi się podoba, to malowanie ISU i zacieki jakie na nim wykonałeś. Powodzenia w kolejnych projektach! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Błoto jest z gipsu, żywicy akrylowej, wody, i pactry brązowej i suchej pasteli startej, źle się wymieszało więc musze poprawić kolor. Figurki są kiepskie wiem. :( Masz jakieś rady dla mnie na przyszłość? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 1. Zakładaj warsztaty; 2. Pytaj kolegów w razie wątpliwości; 3. Przejrzyj porządnie dział poradnikowy; 4. Do barwienia błota użyj pigmentów (nie muszą być Migi, bo jest teraz sporo zamienników); 5. Działaj powoli i rozważnie 6. Przydałyby Ci się chyba farby olejne dla artystów, do figurek i śladów eksploatacji na pojazdach. 7. Zrób coś z tymi linami. Przecież to ciężkie stalowe liny a nie elastyczne kable telefoniczne. To chyba tyle na razie. Powodzenia! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 A m nie się podoba, popraw te kolory błota i siknij wszystko lakierem z Połyskiem, by wyglądało na mokre błoto, efekt będzie wtedy Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 1 Września 2011 Autor Share Napisano 1 Września 2011 1. Zakładaj warsztaty;2. Pytaj kolegów w razie wątpliwości; 3. Przejrzyj porządnie dział poradnikowy; 4. Do barwienia błota użyj pigmentów (nie muszą być Migi, bo jest teraz sporo zamienników); 5. Działaj powoli i rozważnie 6. Przydałyby Ci się chyba farby olejne dla artystów, do figurek i śladów eksploatacji na pojazdach. 7. Zrób coś z tymi linami. Przecież to ciężkie stalowe liny a nie elastyczne kable telefoniczne. To chyba tyle na razie. Powodzenia! Pozdrawiam Kornik 1. Warsztat założony był na model-klub. 2. Staram się. 3. Też się postaram. 4. Używam, ale trzeba ich bardzo dużo a mi ich szkoda(chyba rzeczywiście kupię inne) 5. Tak muszę to poprawić bo tego miałem już dość i za szybko skończyłem 6. Mam i używam. 7. Mam zdjęcie na poparcie Dzięki dr.watson, ten model powststał dzięki Tobie bo jako jedyny pochwaliłeś coś w moim pierwszym Tygrysie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 1. Warsztat założony był na model-klub. 2. Staram się. 3. Też się postaram. 4. Używam, ale trzeba ich bardzo dużo a mi ich szkoda(chyba rzeczywiście kupię inne) 5. Tak muszę to poprawić bo tego miałem już dość i za szybko skończyłem 6. Mam i używam. 7. Mam zdjęcie na poparcie Dzięki dr.watson, ten model powststał dzięki Tobie bo jako jedyny pochwaliłeś coś w moim pierwszym Tygrysie. ;) 1. Jesteśmy na Modelworku 2. Kto pyta nie błądzi 3. Kto czyta ten wie i się doskonali 4. Twoja decyzja 5. Pośpiech przy końcu modelu często psuje cały efekt. 6. Zacnie 7. Ok. Zwracam honor Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 Dzięki Mnie ? No to czuję się Zaszczycony, że zmotywowałem do dalszej pracy Co do Modeli to, zrób jak pisałem błoto na "mokro" Podstawka zyska wtedy życie, tak patrzę i patrzę, i od strony gdzie jest krzak ja dałbym też jakieś pierdy zniszczone, np Koło od jakiegoś wozu, zniszczoną stalową belkę, coś takiego małego żeby nie przesadzić, wtedy by to przedstawiało takie jakby pole po walce... a trochę pustawo jest tam gdzie ten "Krzok" " To Tylko moje skromne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Zła technika do wykonywania błota. I zła do jego różnicowania, a można nie drogo i fajnie, tylko niestety nie chciałeś rad i warsztatu nie założyłeś. Co do Jsu jest fajnie wymalowany, na prawdę. Ale trochę nie rozumiem tych figurek, ja bym je wrzucił do kreta i zaczął jeszcze raz, w..... warsztacie na forum o ile będziesz chciał, żeby Ci pomóc. Wywal tego czterogałęziowego pseudo krzaczka. Natomiast jak mówili koledzy Jsu odbiega od reszty poziomem. Nie wiem czy będziesz chciał, to zależy od Ciebie czy chcesz mieć ładny model czy nie, ale do warsztatu z tą podstawką. A i z figurkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Będę chciał, ale muszę od niego "odpocząć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 No to bardzo bardzo dobra decyzja, brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Dzięki. ;) Ale myślę, że z figurek zmyję tylko ten brud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi