Jump to content

Sd.Kfz 7/2 3.7cm Flak36 (Dragon)

bolek17
 Share

Recommended Posts

Witam

Dzisiaj zaczynam "walkę" z pojazdem firmy dragon "Sd.Kfz 7/2" .Model zakupiłem wczoraj,tz. wczoraj udało mi się namówić tatę na ten model .Pojazd Kupiłem w Łodzi ,w sklepie na Kościuszki (Pozdrawiam). Model będzie budował się po woli, z powodów szkoły. Najprawdopodobniej wątek będę aktualizował co tydzień w piątek lub sobotę (jak znajdę chwilę wolnego czasu). Na początku mały in box (sorry za wycięcie niektórych elementów ,ale dopiero po czasie wpadłem na pomysł relacji budowy na Modelworku) :

p1010012ds.th.jpg

p1010013nc.th.jpg

p1010015v.th.jpg

p1010016wt.th.jpg

Bardzo przydatna rzecz , na którą wpadł dragon,to nalepki na szyby ,żeby było je łatwiej umalować ,nawet przez aerograf :

p1010014tf.th.jpg

Malowania które oferuje producent, wyglądają tak :

p1010021qa.th.jpg

Według mnie najciekawsze to chyba te :

p1010022tc.th.jpg

Aczkolwiek Szary tej jest całkiem fajny

A to już, to co udało mi się skleić

p1010017b.th.jpg

p1010018bs.th.jpg

p1010020p.th.jpg

Ogólnie jak do tej pory, wszystko fajnie się lepi "trudności" nie było ,spodziewam się że będzie też i tak w dalszych etapach budowy,

Proszę komentarze ,w razie pytań związanych z tym modelem, chętnie odpowiem

Tak swojego czasu ,podobny pojazd już robiłem, chyba w styczniu (nie pamiętam czy był na Modelworku) :

p1010012oj.th.jpg

p1010013fs.th.jpg

p1010017ul.th.jpg