Robert Ostrowski Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Witam Ponieważ mam kilka godeł i nr w 1:72 z zestawu Intechu do polskich samolotów współczesnych i wiadomo ,ze po włożeniu do wody rozpadają się na milion części postanowiłem je reanimować.W tym celu kupiłem decalfix z Humbrola i zastanawiam się jak go zastosować ,czy nakładać pędzlem czy aero ,jakie i ile warstw itd Jeśli już było to przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Decalfix to płyn zmiękczający do kalek. Na rozlatujące się kalki raczej nie pomoże. Jest dosyć łagodny, więc smaruję nim zarówno plastik przed nałożeniem kalek, jak i na wierzch. Z tego co wielokrotnie czytałem (ale, przyznaję, jeszcze nie stosowałem) rozlatujące się kalki trzeba wzmocnić przez pociągnięcie bezbarwnym lakierem np. sidoluxem lub innym (przed moczeniem w wodzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Do tego co chcesz zrobic sluzy to...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Do tego co chcesz zrobic sluzy to...... Podobno strasznie ciężko go dostać. Widział ktoś gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Października 2011 Autor Share Napisano 10 Października 2011 Dzięki Panowie dycha do tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Zeby nie bylo kryptoreklamy dostepny jest TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi