przemek298 Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Witam, od dłuższego czasu dłubię sobie model HOBBY BOSSA, mój pierwszy w tej skali. Przedstawiam stan prac na dzień wczorajszy, warsztat zdecydowałem założyć prze chwilą. Przedział bojowy jeszcze nie skończony, nie mam jeszcze koloru na łuski. Silnik dziś dostanie washa, zdjęcia wrzucę później. IN-BOX http://www.mojehobby.pl/Hobby-Boss-Russ ... 93085.html Zdjęć tylko kilka, gdyż bateria w aparacie słaba była. Pierwsze przymiarki: Na zdjęciach wieża nie klejona, do drugiego malowania. Czekam na opinie, krytykę, porady i sugestie. Pzdr....Przemek298 EDIT 17:30 Położyłem washa narazie czarny tylko, zapomniałem brązowego kupić. JEstem w tej kategorii bardzo początkujący wieć proszę o wyrozumiałość. Pzdr....Przemek298 P.S. Temat zostanie zaktualizowany najwcześniej w sobotę(przyszłą) wieczorem-------> Szkoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 Dotlej pory fajnie to wygląda. Rada- nigdy nie stosuj zupełnie czarnego koloru za bardzo się odcina od otoczenia, nawet jak rzeczywiście były czarne fotele to ulegając wytarciu stawały się szarawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 29 Października 2011 Autor Share Napisano 29 Października 2011 Witam. Jako, że zbliża się długi weekend zacząłem na nowo prace nad modelem. Kupiłem farbkę Revell nr 92 na łuski, brakuje mi jeszcze Russian Green. Pomalowałem łuski, przykleiłem magazynki km-u, osłony silnika, tylną płytę pancerza. Niestety przy tylnej płycie pojawia się problem- kadłub się nie "domyka". Prawdopodobnie wadzi o skrzynię biegów. Drugim problemem jest osłona komory silnika z elementami fototrawionymi-zdjęcia wszystko wyjaśni. Liczę na pomoc, komentarze i sugestie. I wspomniana pokrywa: Pzdr.... przemek298 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 O następny teciak z wnętrzem w dniu dzisiejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 29 Października 2011 Autor Share Napisano 29 Października 2011 BAZYLMYS pooglądałem sobe twego granta i mam pytanie czy masz może jakieś sugestie co poprawi/dodać/zmienić/usunąc? A tak btw ten twój grant 1st class Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Szczerze to trudno mi coś poradzić. Do Granta mam trochę dokumentacji i na nich w zasadzie opierałem budowę wnętrza. Z ruskich to tylko zrobiłem KV i to w naprawdę w okrojonej wersji. Jedyne co mogę polecić to podejrzeć podobne wątki, lub poczekac na znawców tematu. Z mojej strony to warto porobic delikatne przetarcia farby w miejscach najczęściej przemierzanych przez załogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 Witam, mały updacik. Wnętrze przedziały bojowego PRAWIE skończone- pozostało jeszcze wkleić 4 elementy od kół i położyćwasha na fotele. Idąc za radą KUB'a (?) poprawiłem fotele przyklejając do nich folię alu na CA. Pomalowałem farbą leather flat Model Master. Zrobiłem przymiarkę ponowną górnej płyty do wanny i się nie domyka(będzie na zdjęciu). Rozpocząłem prace nad wieżą i tu rodzi sie kilka pytań: 1. Na jaki kolor malować zamek działa? 2. Na jaki kolor peryskopy przed jarzmem na górnej pokrywie wieży? Wieża dostanie jeszcze raz kolor biały. Zapraszam do oglądania, mimo iż nie wzbudzam zbytniego zainteresowania Wcześniej wspomniana pokrywa. Przyczyną niedomykania są prawdopodobnie : tylna płyta przedziały bojowego, płyta oddzielająca silnik od skrzyni biegów oraz sama skrzynia. Zamek jeszcze nie skończony. I nie mogłem się powstrzymać przed przymiarką Oraz porównawcze: Pzdr.... przemek298 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Ja pomalowałem na czarno a potem suchym pędzlem gun metal. Niestety nie jestem znawcą pojazdów w tylko sklejaczem. Z tyłem to chyba trzeba będzie coś zeszlifować bo tak nie może zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 Dziwny kolor foteli, strasznie jasne i jaskrawe-biją po oczach. Szkoda, że zrobiłeś ten sam błąd co ja i zapomniałeś o usunięciu wypychaczy z płyty dzielącej przedziały. Nie wiem dla czego u Ciebie góra nie pasuje do dołu, możliwe, że popełniłeś błąd gdzieś na etapie sklejania wnętrza i przedziałów i teraz coś nie dochodzi. Pamiętaj, żeby zawsze wszystko złożyć na sucho przed malowaniem, jeżeli nie pasuje pod szlifować i dopasować. Mam nadzieje, że machniesz mu jakąś fakturę odlewu wieży :P Oglądam dalej, pozdro Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 1 Listopada 2011 Autor Share Napisano 1 Listopada 2011 MArcinie fotele biją bo nie mają washa jeszcze. Fakturę na wieży zrobi, kiedy robiłem ale w mniejszej skali. Przeszkadzają najprawdopodobniej płyty przedziałowe i skrzynia biegów, wymontuję i poprawie chociaż ciężko będzie. Co do zamka to znalazłem takie zdjęcie: http://imageshack.us/photo/my-images/519/wiezarx4.jpg/ . Myślę, że zamek pomaluję na dark green, a nie na kolor bazowy czołgu, tak jak to wygląda na zdjęciu. Następny update najwcześniej w piątek, gdyż jadę do szkoły -.- . Pzdr.... przemek298 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 Wiesz, nie jestem znawcą, ale ja w swoim teciaku zamek malowałem na zielony a jego elementy które były w użyciu przetarłem suchym pędzlem kolorem stalowym. Tutaj moja relacja : http://www.dioramy.fora.pl/pojazdy-wojskowe-warsztat,12/t-34-85-wz-44-hobby-boss-1-48,3370.html jeżeli chcesz możesz coś podpatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi