ireksir Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 Szanowna Braci Modelarska. Buduję statki, chętnie ożywiłbym je figurkami w skali 1:72. obecnie poszukuję załogantów statków SAR ( Serch and Rescue - Poszukiwawczo Ratownicze). Niestety nie znalazłem nic co by mogło się udac przerobić na facetów w pomarańczowych pelerynach. Może coś podpowiecie? Z góry dziękuję... :-) AHOJ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 Witam, przejrzalem dostepna oferte i wydaje mi sie, ze figurki godne rozwazenia zawieraja nastepujace zestawy: Preiser 72520 - obsluga lotniska NATO Preiser 72535 - wspolczesna Bundeswehra na placyku (tam jest mniej wiecej pluton, ale jedna druzyna jest w ciuszkach na gorsza pogode) Alternatywa zywiczna to CMK, polecalbym sie przyjrzec tym zestawom: U-Boot 1 U-Boot 2 U-Boot 3 A takze zestawy ML80396 i ML80397 tej firmy (zaloga U-Boot'a wyplywajacego i wracajacego. Znalazlem je na eBay'u, ale na pewno ktorys z naszych rodzimych dostawcow to sprowadzi. Oczywiscie malowanie byloby inne. Wspolczesne wojska pancerne US rowniez maja dwie figurki w cieplych ubraniach, ale wymagalyby przeklejenia glowek. Pozdrawiam serdecznie Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 19 Października 2011 Autor Share Napisano 19 Października 2011 Dziękuję bardzo - teraz wiem czego szukać. Sam ciągle trafiałem albo na kawalerie albo na rzymian - no ni cholery ani jedni ani drudzy mi nie pasowali ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi