ireksir Napisano 18 Października 2011 Napisano 18 Października 2011 Szanowna Braci Modelarska. Buduję statki, chętnie ożywiłbym je figurkami w skali 1:72. obecnie poszukuję załogantów statków SAR ( Serch and Rescue - Poszukiwawczo Ratownicze). Niestety nie znalazłem nic co by mogło się udac przerobić na facetów w pomarańczowych pelerynach. Może coś podpowiecie? Z góry dziękuję... :-) AHOJ!!! Cytuj
kret69 Napisano 18 Października 2011 Napisano 18 Października 2011 Witam, przejrzalem dostepna oferte i wydaje mi sie, ze figurki godne rozwazenia zawieraja nastepujace zestawy: Preiser 72520 - obsluga lotniska NATO Preiser 72535 - wspolczesna Bundeswehra na placyku (tam jest mniej wiecej pluton, ale jedna druzyna jest w ciuszkach na gorsza pogode) Alternatywa zywiczna to CMK, polecalbym sie przyjrzec tym zestawom: U-Boot 1 U-Boot 2 U-Boot 3 A takze zestawy ML80396 i ML80397 tej firmy (zaloga U-Boot'a wyplywajacego i wracajacego. Znalazlem je na eBay'u, ale na pewno ktorys z naszych rodzimych dostawcow to sprowadzi. Oczywiscie malowanie byloby inne. Wspolczesne wojska pancerne US rowniez maja dwie figurki w cieplych ubraniach, ale wymagalyby przeklejenia glowek. Pozdrawiam serdecznie Krzysztof Cytuj
ireksir Napisano 19 Października 2011 Autor Napisano 19 Października 2011 Dziękuję bardzo - teraz wiem czego szukać. Sam ciągle trafiałem albo na kawalerie albo na rzymian - no ni cholery ani jedni ani drudzy mi nie pasowali ;-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi