Epheli Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Przedstawiam galerię kolejnego u-boota z mojej stoczni, zestaw ICM-nie powalał bogactwem, ale jest przyjemny w obróbce. Model docelowo będzie prezentowany na makiecie morskiej. Więcej o tym projekcie: http://www.modelbuilding.pl/?s=iib posting.php?mode=reply&f=89&t=23246 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 jest przyjemny w obróbce. I jeszcze przyjemniejszy w oglądaniu Czy na zimowym zdjęciu to Vesikko? wielkamucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 Tak Vessiko, które jak wiadomo było pierwowzorem dla U-IIA i U-IIB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 Sympatyczny modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 13 Listopada 2011 Autor Share Napisano 13 Listopada 2011 Dzięki za pozytywy, choć bardzo mało wypowiedzi i nie wiem co myśleć liczyłem na więcej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Model jest na całkiem niezłym poziomie, wykonany czysto i bardzo estetycznie. Niezbyt natomiast podoba mi się brudzenie kadłuba. Chodzi mi o to, że ciemny wash uwydatnił chropowatą strukturę farby na burtach - chodzi mi o jaśniejszy szary na górnej części burt. Myślę też, że przy takim stopniu "zużycia" kadłuba śruby nie powinny być takie metalicznie błyszczące. Mosiadz (brąz) utlenia się dosyć szybko do takiego żółto-brązowego koloru, jaki widać np. na zabytkowych dzwonach. Bardzo podoba mi się wykończenie kiosku - przybrudzony biały oraz delikatne obicia. Myślę, że przytłumiłbym i przyciemnił kolor świateł pozycyjnych - teraz wyglądają jak włączone. Rura peryskopu ma ładną fakturę metalu, ale chyba pokusiłbym się o wykonanie jej z igły lekarskiej (przynajmniej samej walcowej części w naturalnym kolorze stali). Olinowanie jest bardzo staranne i delikatne. Tyle o modelu - teraz zdjęcia. Powiem krótko - średnio mi się podobają choć są bardzo ładnie doświetlone. O ile zdjęcia z dużą głębią ostrości są OK, to te z punktową trochę już do mnie nie przemawiaja. Bardzo widoczne ślady "stemplowania" w programie graficznym nie wyglądają za ciekawie, ale rozumiem że docelowo model będzie prezentowany na dioramie. Ciekaw jestem końcowego efektu. Może powyższy opis jest trochę surowy, ale chcę podkreślić model wydaję się być naprawdę solidnie wykonanym, czepiam się jedynie niektórych detali oraz tymczasowego sposobu jego prezentacji. Co następne na warsztacie? Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 19 Listopada 2011 Autor Share Napisano 19 Listopada 2011 Dzięki za celne uwagi, postaram się jeszcze wprowadzić kilka zmian, tych które są realne na tym etapie prac . Na warsztacie obecnie ELCO w 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Listopada 2011 Super Moderator Share Napisano 19 Listopada 2011 Na warsztacie obecnie ELCO w 1:35Jakoś nie widziałem tego warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 20 Listopada 2011 Autor Share Napisano 20 Listopada 2011 Dopiero zacząłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Listopada 2011 Super Moderator Share Napisano 20 Listopada 2011 Dopiero zacząłem Ale to na prawdę nie tłumaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Fajowy. Ja nie mam serca skończyć swojego. Gapa i krzyże to blaszki czy sam robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi