duszek Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Witam Właśnie robie Su-22 w polskiej wersji. Ma on bardzo skomplikowany kamo. Malowanie od zera takiego kamo będzie trudne. Wpadłem na taki pomysł aby najpierw bardzo cienko przy pomocy pędzelka pokryć model w kamo a dopiero potem jeszcze raz przy pomocy aerografu położyć na wcześniej nałożony kamo przy pomocy pędzla . Jak sądzicie, uda mi się? Wydaje mi się że musze uważać tylko na cienką linie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tofik Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Jak masz aerograf to maluj od masek wykonanych z papieru. Tutaj masz przykład http://www.plastikowe.pl/relacje/la-7-72-eduard Ja podobną technikę stosowałem przy malutkim A-37 który pod względem skomplikowania ma kamuflaż nieco podobny do Su-22. Oto jak mi wyszło. http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=26709 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Na marginesie sposobu o którym piszesz... Polskie Su-22 maja skomplikowany kamuflaż? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crustian Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 No właśnie też siem zadziwiłem. Myślałem , że digital jaki np. mig,a-29 z Słowacji albo jaka Chińska pancerka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tofik Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 A czy ja twierdze ze jest jakiś mega super skomplikowany ! Biorąc pod uwagę ilość kolorów i wielkość plam jest nieco czasochłonny przy maskowaniu. Mniej więcej oto mi chodziło, a wy już się czepiacie słówek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 A czy ja twierdze ze jest jakiś mega super skomplikowany ! Biorąc pod uwagę ilość kolorów i wielkość plam jest nieco czasochłonny przy maskowaniu. Mniej więcej oto mi chodziło, a wy już się czepiacie słówek tofik, nasze słowa nie tyczyły się Ciebie tylko autora tematu "sposób na skomplikowane kamo" czyli malowania naszych Su-22. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marak Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Wracając do tematu zasadniczego. Do czego ma służyć malowanie pędzlem skoro masz aero? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Tylko Blutack lub inna plastelina beztłuszczowa ,robisz cieniutkie wałeczki i jedziesz aerkiem,poszukaj na forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
duszek Posted October 31, 2011 Author Share Posted October 31, 2011 Jeszcze nie wypróbowałem tego sposobu. Zobaczymy jak mi wyjdzie. Sam się przekonam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
duszek Posted October 31, 2011 Author Share Posted October 31, 2011 Niestety blada d... Wracam do malowania aerografem. Chciałem sobie ułatwić życie ale zamiast ułatwić to je bardziej skomplikowałem. Ale spróbowałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts