duszek Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Witam Właśnie robie Su-22 w polskiej wersji. Ma on bardzo skomplikowany kamo. Malowanie od zera takiego kamo będzie trudne. Wpadłem na taki pomysł aby najpierw bardzo cienko przy pomocy pędzelka pokryć model w kamo a dopiero potem jeszcze raz przy pomocy aerografu położyć na wcześniej nałożony kamo przy pomocy pędzla . Jak sądzicie, uda mi się? Wydaje mi się że musze uważać tylko na cienką linie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Jak masz aerograf to maluj od masek wykonanych z papieru. Tutaj masz przykład http://www.plastikowe.pl/relacje/la-7-72-eduard Ja podobną technikę stosowałem przy malutkim A-37 który pod względem skomplikowania ma kamuflaż nieco podobny do Su-22. Oto jak mi wyszło. http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=26709 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Na marginesie sposobu o którym piszesz... Polskie Su-22 maja skomplikowany kamuflaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 No właśnie też siem zadziwiłem. Myślałem , że digital jaki np. mig,a-29 z Słowacji albo jaka Chińska pancerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 A czy ja twierdze ze jest jakiś mega super skomplikowany ! Biorąc pod uwagę ilość kolorów i wielkość plam jest nieco czasochłonny przy maskowaniu. Mniej więcej oto mi chodziło, a wy już się czepiacie słówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 A czy ja twierdze ze jest jakiś mega super skomplikowany ! Biorąc pod uwagę ilość kolorów i wielkość plam jest nieco czasochłonny przy maskowaniu. Mniej więcej oto mi chodziło, a wy już się czepiacie słówek tofik, nasze słowa nie tyczyły się Ciebie tylko autora tematu "sposób na skomplikowane kamo" czyli malowania naszych Su-22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Wracając do tematu zasadniczego. Do czego ma służyć malowanie pędzlem skoro masz aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Tylko Blutack lub inna plastelina beztłuszczowa ,robisz cieniutkie wałeczki i jedziesz aerkiem,poszukaj na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 Jeszcze nie wypróbowałem tego sposobu. Zobaczymy jak mi wyjdzie. Sam się przekonam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 Niestety blada d... Wracam do malowania aerografem. Chciałem sobie ułatwić życie ale zamiast ułatwić to je bardziej skomplikowałem. Ale spróbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi