janekzukosa Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 Witam. Zebrałem się na odwagę by zacząć warsztat F-14 w malowaniu okolicznościowym Jolly Roger firmy Academy w skali 1:48.Traktuję go tylko i wyłącznie jako ćwiczenie przed modelem od Hobby Bossa. Jak widzicie jest on już w stopniu lekko zaawansowanego projektu.Jednakowoż liczę na Wasze wsparcie zarówno merytoryczne jak i techniczne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 Te logotypy pod czaszkami na statecznikach, a także flagi na statecznikach i na dziobie instrukcja nakazała nakleić, czy może posiłkujesz się w tym względzie jakimiś zdjęciami, których nie znam? Nie widziałem takiego malowania. Jeśli zbierasz doświadczenia do ambitniejszego projektu, to zrezygnuj w przyszłości z zaciemniania linii markerem. Zdaje mi się, że tak właśnie zrobiłeś. Nie wiem, czy ten sposób u kogokolwiek dał dobry efekt. Jeśli tak to marker musiał być jakoś dedykowany do tego typu zabiegów, bądź taki, który nie daje niebieskiego odcienia. W Twoim modelu coś takiego widać. Polecam też patrzeć na zdjęcia odwzorowując zwłaszcza detale wnętrza. Radar, albo masz niepomalowany, albo jest to zrobione nie tak jak być powinno. Pokrywa działka w F-14 wygląda zupełnie inaczej i otwiera się do góry a nie w dół. Z tego co pokazujesz na zdjęciach, to brakuje Ci dokładności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Chyba widzialem ten model na alledrogo z ciekawym opisem..... "tasmy Remove After Flight" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi