janekzukosa Napisano 9 Listopada 2011 Napisano 9 Listopada 2011 Witam. Zebrałem się na odwagę by zacząć warsztat F-14 w malowaniu okolicznościowym Jolly Roger firmy Academy w skali 1:48.Traktuję go tylko i wyłącznie jako ćwiczenie przed modelem od Hobby Bossa. Jak widzicie jest on już w stopniu lekko zaawansowanego projektu.Jednakowoż liczę na Wasze wsparcie zarówno merytoryczne jak i techniczne. Pozdrawiam Cytuj
Marcin Witkowski Napisano 9 Listopada 2011 Napisano 9 Listopada 2011 Te logotypy pod czaszkami na statecznikach, a także flagi na statecznikach i na dziobie instrukcja nakazała nakleić, czy może posiłkujesz się w tym względzie jakimiś zdjęciami, których nie znam? Nie widziałem takiego malowania. Jeśli zbierasz doświadczenia do ambitniejszego projektu, to zrezygnuj w przyszłości z zaciemniania linii markerem. Zdaje mi się, że tak właśnie zrobiłeś. Nie wiem, czy ten sposób u kogokolwiek dał dobry efekt. Jeśli tak to marker musiał być jakoś dedykowany do tego typu zabiegów, bądź taki, który nie daje niebieskiego odcienia. W Twoim modelu coś takiego widać. Polecam też patrzeć na zdjęcia odwzorowując zwłaszcza detale wnętrza. Radar, albo masz niepomalowany, albo jest to zrobione nie tak jak być powinno. Pokrywa działka w F-14 wygląda zupełnie inaczej i otwiera się do góry a nie w dół. Z tego co pokazujesz na zdjęciach, to brakuje Ci dokładności. Cytuj
Marek Świderski Napisano 15 Listopada 2011 Napisano 15 Listopada 2011 Chyba widzialem ten model na alledrogo z ciekawym opisem..... "tasmy Remove After Flight" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi