Skocz do zawartości

Mig-21BIS EDUARD 1:48 - czyli co z tym nosem?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Widzieliście?

http://www.eduard.com/blog/mig-21bis-gabors-nose-photos/

Naprawdę gorące dyskusje w necie (http://s362974870.onlinehome.us/forums/air/index.php?showtopic=193498&st=860)i sporo żalu do Eduarda - nie tyle nawet za to, że zmienili tylko pierściem wlotowy, ale za to, że szumnie zapowiadali nowy kadłub i do ostatniej chwili kręcili i uchylali się od jasnej deklaracji.

Kupicie biska takiego, jak im wyszedł?

No i w ogóle czy brak tej zmiany jest widoczny?

Napisano

Jak dla mnie (miłośnika konstrukcji), te dyskusje są zbyteczne. Przypominam, dotychczas mieliśmy tylko academy ze swoim pokiełbaszonym szybkim. Mam MF od Eduarda i jakość wykonania jest naprawdę imponująca. Świetny detal, dobre spasowanie. Nic tylko kleić. W planach też leży dobrze. W przypadku Bisa zmienili to co widać najbardziej i to w zupełności wystarcza. Model naprawdę wygląda jak pomniejszony Bis.

Gdyby sam Eduard nie zmienił tego pierścienia i zostawił ten z MF, to i tak jakieś 90% osób klejących nowy zestaw by się nie połapało, a tu kilka osób pisze o nowym kadłubie, który gdzieś różni się od poprzedniej wersji, choć i tak wielu nie wie gdzie...

Napisano

Eduard trochę sam sie wpuścił w ten kanał, bo zapowiadali nowy kadłub a potem zamiast jasno odpowiedziec na pytania kluczyli w najgorszym stylu.

Zastanowie się, czy kupić bisa czy smt - tak czy siak będzie w kamo.

Napisano

Cytuje:

Zastanowie się, czy kupić bisa czy smt - tak czy siak będzie w kamo.

Ja nabędę bisa z powodu polskiego malowania z marynarki wojennej!(34 plm).

Ale ten egzemplarz ma inny kształt osłony kokpitu niż większość migów-21bis(0880).

Nie wiem czy eduard to uwzględnił?

pzdr