manas Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Widzieliście? http://www.eduard.com/blog/mig-21bis-gabors-nose-photos/ Naprawdę gorące dyskusje w necie (http://s362974870.onlinehome.us/forums/air/index.php?showtopic=193498&st=860)i sporo żalu do Eduarda - nie tyle nawet za to, że zmienili tylko pierściem wlotowy, ale za to, że szumnie zapowiadali nowy kadłub i do ostatniej chwili kręcili i uchylali się od jasnej deklaracji. Kupicie biska takiego, jak im wyszedł? No i w ogóle czy brak tej zmiany jest widoczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Ja mam zamiar kupić. I tak lepszego nie ma, a ja nie poznam tych drobnych różnic. Statecznik i garb jest zmieniony, więc dla mnie to będzie BIS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Jak dla mnie (miłośnika konstrukcji), te dyskusje są zbyteczne. Przypominam, dotychczas mieliśmy tylko academy ze swoim pokiełbaszonym szybkim. Mam MF od Eduarda i jakość wykonania jest naprawdę imponująca. Świetny detal, dobre spasowanie. Nic tylko kleić. W planach też leży dobrze. W przypadku Bisa zmienili to co widać najbardziej i to w zupełności wystarcza. Model naprawdę wygląda jak pomniejszony Bis. Gdyby sam Eduard nie zmienił tego pierścienia i zostawił ten z MF, to i tak jakieś 90% osób klejących nowy zestaw by się nie połapało, a tu kilka osób pisze o nowym kadłubie, który gdzieś różni się od poprzedniej wersji, choć i tak wielu nie wie gdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 Eduard trochę sam sie wpuścił w ten kanał, bo zapowiadali nowy kadłub a potem zamiast jasno odpowiedziec na pytania kluczyli w najgorszym stylu. Zastanowie się, czy kupić bisa czy smt - tak czy siak będzie w kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zepot Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Cytuje: Zastanowie się, czy kupić bisa czy smt - tak czy siak będzie w kamo. Ja nabędę bisa z powodu polskiego malowania z marynarki wojennej!(34 plm). Ale ten egzemplarz ma inny kształt osłony kokpitu niż większość migów-21bis(0880). Nie wiem czy eduard to uwzględnił? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 Tak zdaniem Eduarda wyglądają różnice między ich (czyli eMeFowskim) a prawdziwym bisowskim (czerwony kolor) kadłubem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zepot Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 http://www.btinternet.com/~zola25/0880.jpg Chodzi mi o kształt owiewki!jest ostro zakończona( nie obła jak np. na egzemplarzu o numerze 8705).Taka ciekawostka jeśli chodzi o bisy z babich dołów.Nie wiem czy tak samo było w przypadku innych bisów? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 Wiem wiem, nie wypowiadam sie na temat tego konkretnego egzemplarza, bo go nie znam, kontynuuję po prostu wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Uwzględnił, już w MF są dwa warianty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi