Jakub 24 Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Cześć! Mam pytanie: Jakimi farbami najlepiej malować figurki?? Ja od kilku lat maluję Revellami, ale z efektów jestem średnio zadowolony i chciałbym zmienić je na inne. Jakie polecacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alan Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Farby Vallejo i TAMIYA. Mają szeroki wybór gamy kolorów, a jakość farb tych dwóch firm jest bardzo dobra. Według mnie do figurek to farby akrylowe Vallejo są najlepsze. W zestawach możesz dostać przeróżne kolory od mundurów, aż po odcienie skóry. Farby olejne też dobrze sprawdzają się przy figurkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał81 Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Vallejo, Lifecolor, niektóre kolory Games Workshop(mają super metaliki). Oleje tak, ale nie dla początkujących.Dają super efekty,ale trzeba się trochę z nimi pobawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Dzięki za odpowiedź. Chyba kupię Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Także używam vallejo i powiem że są bardzo dobre gama kolorów jest bardo obszerna no i ładnie się nakładają jeżeli dobrze odtłuścimy powierzchnie. Czas schnięcia jest bardzo uciążliwy ale wydajność farby jest bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelożerca Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 Witam. Citadele GW polecam. ===== Na warsztacie: Spitfire Mk V Revell 1:72 F-15 Strike Eagle Italeri 1:72 Avro Lancaster MkI/MkIII Revell 1:72 Focke-Wulf FW 190 D-9 Eduard 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi