WilkU Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Witam wszystkich. Postawiłem trochę zaszaleć, i wykonać model MI-28A w barwach polskiego lotnictwa. Właśnie polskiego. Jakie malowanie byście najbardziej polecali? Ja osobiście myślę nad malowaniem ciemno zielonych mi-24(http://www.google.pl/imgres?q=polski+mi ... ,r:1,s:103). Z dodatkiem pomalowanego na jasno niebieski dolnej części kadłuba. Czekam na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Może w malowaniu okazjonalnym z 2022r. z obchodów 10lecia panowania w Kraju Priwislanskim Wielkiego Księcia Dmitrija Miedwiediewa? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilkU Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kugelblitz Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Może w malowaniu okazjonalnym z 2022r. z obchodów 10lecia panowania w Kraju Priwislanskim Wielkiego Księcia Dmitrija Miedwiediewa? ;) A nie lepiej ten zdobyty na lotnisku w Smoleńsku w 2017 po błyskotliwym manewrze oskrzydlającym I Dywizji Pancernej im. Przemysława Gosiewskiego dowodzonej przez Generała Hofmana. Maszyna już w polskim malowaniu ta służyła następnie w 25 Brygadzie Kawalerii powierznej aż do zwycięskiego końca wojny z Federacją Rosyjską i podpisaniu przez Prezydenta Putina bezwarunkowej kapitulacji w Jałcie . Śmigłowiec obecnie znajduje się w Muzeum Oręża Polskiego w przyłączonym do macierzy Królewcu A poważnie to moze darujmy sobie politykę. Przynajmniej tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Ja to widzę, że niektórzy nawet w modelarstwie widzą politykę bożesz co za kraj . Ja proponuję żebyś oliwkowego nie robił. bo to s.f. więc fajnie jak zrobisz jaką krówkę(kamo digital piaskowo-brunatno-zielony). np. z 56 pułku ś.b. w inowrocławiu, stacjonujący w 2 bazie polsko-rosyjskiej w afganistanie z roku 2015. Numer boczny od 980 w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 A ja proponuję: 1) zielonoszary-zielony-błękitny. na modłę fabrycznych malowań Mi-24 z późnego ZSRR 2) j.w. ale wzbogacony o białe, zimowe, zmywalne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Marek, ale że digital kamo z 2015? z Afganu z bazy polsko-rosyjskiej? Bo usa miała taką zapaść kryzysową, że federacje poprosiła, a oni się zgodzili pod warunkiem, że w prezencie dadzą 20sztuków mi-28, ale ludki jakie z nato. I polaki na to poszli bo już stareńkie te mi-24 były. Na nowe sikorskie s-70i nie było ich stać. A tu dostali fakt używane mi-28 a szkolenie bardzo podobne jak w mi-24, więc koszty prawie żadne były. No i ruskie swoje doświadczenie z Afganu polakom dali. A mają, oj mają bo konsultanci cały czas współpracują z nato. Tu masz wzór tylko przerobisz na digital kamo z uwzględnieniem Markowych propozycji : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Mam go od zvezdy. Czeka na półce na swoją kolei. Mniam Mniam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi