Skocz do zawartości

POLSKI MI-28A

WilkU

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Postawiłem trochę zaszaleć, i wykonać model MI-28A w barwach polskiego lotnictwa. Właśnie polskiego. Jakie malowanie byście najbardziej polecali? Ja osobiście myślę nad malowaniem ciemno zielonych mi-24(http://www.google.pl/imgres?q=polski+mi ... ,r:1,s:103). Z dodatkiem pomalowanego na jasno niebieski dolnej części kadłuba. Czekam na propozycje

Może w malowaniu okazjonalnym z 2022r. z obchodów 10lecia panowania w Kraju Priwislanskim Wielkiego Księcia Dmitrija Miedwiediewa? ;)

A nie lepiej ten zdobyty na lotnisku w Smoleńsku w 2017 po błyskotliwym manewrze oskrzydlającym I Dywizji Pancernej im. Przemysława Gosiewskiego dowodzonej przez Generała Hofmana. Maszyna już w polskim malowaniu ta służyła następnie w 25 Brygadzie Kawalerii powierznej aż do zwycięskiego końca wojny z Federacją Rosyjską i podpisaniu przez Prezydenta Putina bezwarunkowej kapitulacji w Jałcie . Śmigłowiec obecnie znajduje się w Muzeum Oręża Polskiego w przyłączonym do macierzy Królewcu

A poważnie to moze darujmy sobie politykę. Przynajmniej tu.

Ja to widzę, że niektórzy nawet w modelarstwie widzą politykę bożesz co za kraj . Ja proponuję żebyś oliwkowego nie robił. bo to s.f. więc fajnie jak zrobisz jaką krówkę(kamo digital piaskowo-brunatno-zielony). np. z 56 pułku ś.b. w inowrocławiu, stacjonujący w 2 bazie polsko-rosyjskiej w afganistanie z roku 2015. Numer boczny od 980 w górę.

Marek, ale że digital kamo z 2015? z Afganu z bazy polsko-rosyjskiej? Bo usa miała taką zapaść kryzysową, że federacje poprosiła, a oni się zgodzili pod warunkiem, że w prezencie dadzą 20sztuków mi-28, ale ludki jakie z nato. I polaki na to poszli bo już stareńkie te mi-24 były. Na nowe sikorskie s-70i nie było ich stać. A tu dostali fakt używane mi-28 a szkolenie bardzo podobne jak w mi-24, więc koszty prawie żadne były. No i ruskie swoje doświadczenie z Afganu polakom dali. A mają, oj mają bo konsultanci cały czas współpracują z nato.

Tu masz wzór tylko przerobisz na digital kamo z uwzględnieniem Markowych propozycji :

2023150.jpg

1976674.jpg

1969857.jpg

1968185m.jpg