gulus Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Samo zarysowanie może nie wystarczyć. Osobiście tnę igły przy pomocy spreparowanej żyletki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabik Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Ja podobnie,żyletką z ząbkami przetniesz prawie wszystko.Sposób wykonania:stawiamy żyletkę na jakiejś podkładce opierając ją "na krawędzi" czyli jej ostrzu,następnie przy pomocy np.nożyka do tapet uderzamy raz koło razu jego ostrzem w drugie ostrze żyletki,im więcej razy i gęściej tym lepiej.Tak spreparowaną żyletką-piłką utniesz metal,żywicę,plastik itp. Poproszę o link do zestawu swastyk w 1:72.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 Dziękuje za rady, na pewno przetestuje. Mam zestaw piłki modelarskiej, ale może trochę szkoda na igłach kaleczyć oryginalne piłki. Coś takiego: Co do swastyk, to zamówiłem taki zestaw Techmodu: http://www.mojehobby.pl/Techmod-German-WWII-Swastikas-p-18-607025.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Ładny model, szkoda, że nie zółty nochal - uwielbiam to malowanie. Co do owiewki, to Rob Taurus ma wypuścić poprawione do ICMowskich Messerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 7 Marca 2012 Autor Share Napisano 7 Marca 2012 Powoli, powoli ale zawsze do przodu Doszły swastyki na ogonie i śmigło. Kolor śmigła na zdjęciach jakiś taki ciemny, nawet czarny, a jest ciemna zieleń. Może za ciemna Poniżej kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 10 Marca 2012 Autor Share Napisano 10 Marca 2012 Mój E-3 stoi na własnych nogach Zacząłem próby z washem... Van Gogh mieszany z white spirytem w stosunku mniej więcej 1:8. Wycieranie nadmiaru po jakiś 13-14h. Pytania Iść bardziej w stronę mocniej zaznaczonych, nasyconych linii podziałowych, czy może lekko przytartych? Druga sprawa, wycierałem suchym wacikiem i zauważyłem że po tych 14h można szybko wytrzeć farbę z linii podziałowych, może trzeba by było dłużej poczekać z wycieraniem na jakieś 24h ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabik Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Jeśli mogę coś zasugerować (chociaż żaden tam ze mnie modelarz lotniczy)-ja w swoim UH-1 zrobiłem tak,że po wyschnięciu Sidoluxu rozrobiłem olejną z White Spiritem i cieniutkim pędzelkiem zapuszczałem tą miksturę TYLKO w same linie podziału,bez wycierania niczego.Wymaga to trochę cierpliwości ale nic się nie rozmazuje i nie zmywa.No i wash musi być bardzo rzadki tak,aby ładnie wpływał sam w linie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 22 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Warsztat zakończony. Dziękuje wszystkim za pomoc, galerie można obejrzeć tutaj: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=32745 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi