BaldPuma Napisano 11 Grudnia 2011 Napisano 11 Grudnia 2011 Prezent od moich kobiet na Mikołaja - będzie na dioramce razem z irackim M1114, po akcji rekwizycji różnego typu broni - w tym pochodzącej z II-wś - taka "mała fikcja" nie wiem czy te 2 pojazdy spotkały się w takiej akcji - ale .... Natomiast uprzedzając protesty - rekwizycje takie miały miejsce , między innymi w wykonaniu polskich żołnierzy: Oryginalna nazwa: Karabiny-Mauser-odkryte-w-starej-szkole-gdzieś-w-Iraku.jpg więcej/more: http://myvimu.com/blog/stary-rok-stara- ... we-zbiory/ 01-03 pierwsze fotki - w tym porównanie wielkości z koalicjantem 1 2 3 wyżej wymieniona zdobycz: 4 5 małe cd 6 7 8 Sorki za jakość zdjęć - robione z lampą błskową To chyba będzie mój pierwszy model z pudełka :shock: (no - poza bronią będzie albo M2 z M1114 Bronca albo granatnik) ps - elementy zakładane na sucho - dlatego część jest krzywo - między innymi układ przeniesienia napędu. Cytuj
kubisz Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Fajny model, fajny pomysł Mimo że z pudła, to może zwróć uwagę na fakt, że umieszczenie koła zapasowego na masce to najprawdopodobniej błąd HobbyBossa. Koło powinno być na klatce z boku, a na masce kosz na manele: http://news.sky.com/home/uk-news/article/15132673 Próbowałem poszukać zdjęć wspólnych Humvee i Wolfa, ale znalazłem tylko jedno z Dumvee, z Afganistanu. Cytuj
BaldPuma Napisano 13 Grudnia 2011 Autor Napisano 13 Grudnia 2011 Fajny model, fajny pomysł Dzięki Mimo że z pudła, to może zwróć uwagę na fakt, że umieszczenie koła zapasowego na masce to najprawdopodobniej błąd HobbyBossa. Koło powinno być na klatce z boku, Zgadza się - koło na masce znalazłem jedynie na Defenderze SAS z wyrzutnią Milan Próbowałem poszukać zdjęć wspólnych Humvee i Wolfa, ale znalazłem tylko jedno z Dumvee, z Afganistanu. .. na pewno nie zrobili wtedy zdjęcia (jak pisałem takie "SF" .... ale w sumie prawdopodobne spotkanie ) reasumując - i koniec "z pudła" - oprócz koszyka w miejsce koła muszę dorobić dolną część obrotnicy (w zestawie jest na stałe w poz 0 ), no i dodać trochę śmiecia.... ... a kiedyś wymienić koła Cytuj
BaldPuma Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Napisano 18 Grudnia 2011 01.-03. złożony bez przeróbek (część bez kleju) komora silnikowa zostanie zmodyfikowana (made by my hand) i będzie na 90% otwarta 01 02 03 04. pierwsze przeróbki - poważny błąd HobbyBossa tylne siedzenie w pojazdach angielskich jest z lewej strony a nie prawej - mam kilka fotek (04a - przykładowa). Na foto 04 widać ślad po amputacji szyny. wszystkie foto ze str. http://a-z-modeling.blogspot.com/2011/0 ... -wolf.html 04a 04 05.-07 postanowiłem dopancerzyć od spodu wg fotki z w/w strony www (foto 05a) - nie wiem czy środek jest zasłonięty - dlatego zakryłem go na "śrubki" 05a 05 06 07 08. kolejna przeróbka (wg. 08a) - mocowanie broni ręcznej załogi 08a 08 09. foto z partnerem z makiety 09 w planie: 1. naprawa kolejnej niedoróbki - podkład pod reflektorami jest płaski (już wywiercone tylko "lustra" muszę dorobić) 2. zrobić radiostację (HELP ME - proszę o fotki) 3. dorobić anteny IED 4. dorobić pancerze 5. nawrzucać śmiecia 6. kanistry - proszę o kontakt jeśli ktoś ma brytyjczyka na sprzedaż SORRY za jakość zdjęć - "pada" mi aparat Cytuj
BaldPuma Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Napisano 26 Grudnia 2011 Gwałtowne spowolnienie - Święta nie znaczą wcale że jest więcej czasu Małe przeróbki fotela strzelca i kierowcy, pierwsza przymiarka figurki. 01 02 03 04 05 06 07 08 ps. WESOŁYCH ŚWIĄT Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi