BaldPuma Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Prezent od moich kobiet na Mikołaja - będzie na dioramce razem z irackim M1114, po akcji rekwizycji różnego typu broni - w tym pochodzącej z II-wś - taka "mała fikcja" nie wiem czy te 2 pojazdy spotkały się w takiej akcji - ale .... Natomiast uprzedzając protesty - rekwizycje takie miały miejsce , między innymi w wykonaniu polskich żołnierzy: Oryginalna nazwa: Karabiny-Mauser-odkryte-w-starej-szkole-gdzieś-w-Iraku.jpg więcej/more: http://myvimu.com/blog/stary-rok-stara- ... we-zbiory/ 01-03 pierwsze fotki - w tym porównanie wielkości z koalicjantem 1 2 3 wyżej wymieniona zdobycz: 4 5 małe cd 6 7 8 Sorki za jakość zdjęć - robione z lampą błskową To chyba będzie mój pierwszy model z pudełka :shock: (no - poza bronią będzie albo M2 z M1114 Bronca albo granatnik) ps - elementy zakładane na sucho - dlatego część jest krzywo - między innymi układ przeniesienia napędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Fajny model, fajny pomysł Mimo że z pudła, to może zwróć uwagę na fakt, że umieszczenie koła zapasowego na masce to najprawdopodobniej błąd HobbyBossa. Koło powinno być na klatce z boku, a na masce kosz na manele: http://news.sky.com/home/uk-news/article/15132673 Próbowałem poszukać zdjęć wspólnych Humvee i Wolfa, ale znalazłem tylko jedno z Dumvee, z Afganistanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 13 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2011 Fajny model, fajny pomysł Dzięki Mimo że z pudła, to może zwróć uwagę na fakt, że umieszczenie koła zapasowego na masce to najprawdopodobniej błąd HobbyBossa. Koło powinno być na klatce z boku, Zgadza się - koło na masce znalazłem jedynie na Defenderze SAS z wyrzutnią Milan Próbowałem poszukać zdjęć wspólnych Humvee i Wolfa, ale znalazłem tylko jedno z Dumvee, z Afganistanu. .. na pewno nie zrobili wtedy zdjęcia (jak pisałem takie "SF" .... ale w sumie prawdopodobne spotkanie ) reasumując - i koniec "z pudła" - oprócz koszyka w miejsce koła muszę dorobić dolną część obrotnicy (w zestawie jest na stałe w poz 0 ), no i dodać trochę śmiecia.... ... a kiedyś wymienić koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2011 01.-03. złożony bez przeróbek (część bez kleju) komora silnikowa zostanie zmodyfikowana (made by my hand) i będzie na 90% otwarta 01 02 03 04. pierwsze przeróbki - poważny błąd HobbyBossa tylne siedzenie w pojazdach angielskich jest z lewej strony a nie prawej - mam kilka fotek (04a - przykładowa). Na foto 04 widać ślad po amputacji szyny. wszystkie foto ze str. http://a-z-modeling.blogspot.com/2011/0 ... -wolf.html 04a 04 05.-07 postanowiłem dopancerzyć od spodu wg fotki z w/w strony www (foto 05a) - nie wiem czy środek jest zasłonięty - dlatego zakryłem go na "śrubki" 05a 05 06 07 08. kolejna przeróbka (wg. 08a) - mocowanie broni ręcznej załogi 08a 08 09. foto z partnerem z makiety 09 w planie: 1. naprawa kolejnej niedoróbki - podkład pod reflektorami jest płaski (już wywiercone tylko "lustra" muszę dorobić) 2. zrobić radiostację (HELP ME - proszę o fotki) 3. dorobić anteny IED 4. dorobić pancerze 5. nawrzucać śmiecia 6. kanistry - proszę o kontakt jeśli ktoś ma brytyjczyka na sprzedaż SORRY za jakość zdjęć - "pada" mi aparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Gwałtowne spowolnienie - Święta nie znaczą wcale że jest więcej czasu Małe przeróbki fotela strzelca i kierowcy, pierwsza przymiarka figurki. 01 02 03 04 05 06 07 08 ps. WESOŁYCH ŚWIĄT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi