Robcio7904 Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Witam. Dzięki wszystkim, który podpowiedzieli mi jak zabrać się za makietę systemu radionawigacyjnego. Niestety to nie koniec problemów związanych z moim niewyszkoleniem w zakresie madelarska . Do wcześniej wspomnianego systemu muszą być dostawione budynki magazynowo techniczne. I za nic nie wiem jak "zaimitowaać" na ścianach gruby tynk , taki ze żwirem (niestety w skali 1/72 nie dostałem ). I jakby ktoś mi podpowiedział z czego wykoanać imitacje papy na dachach to byłbym super szczęśliwy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liec Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Chodzi o tynk wapienno piaskowy? Do budynków magazynowych bardziej mi jakoś pasuje gola cegła, a taki tynk kojarzy mi się przede wszystkim z niemieckim budownictwem mieszkaniowym lat 30. W każdym razie będzie to mieszanka posypek odpowiedniej gradacji. Papa najprościej to papier z wikolem układany na zakładkę - jak to papa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robcio7904 Napisano 22 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2011 Dzięki za pomoc. Odwzorowac chciałbym tynk wapienno -żwirowy z nierównościami. Tak jak słusznie wskazałeś, podobny to tego jaki stosowali w budownictwie lat 30tych.Pytanie może laickie: posypki co to? drobny piasek czy inny materiał zmieszany ze spoiwem. Właśnie jakie spoiwo najlpiej uzyć, aby przy nanoszeniu na kartonowe ściany wyszedł nierówny tynk? Fajny i jakże prosty pomysł na papę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi