Przemo1CK Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 Witam Nie najnowsza produkcja, ale ma tylko miesiąc niecały Bardzo dobry model Zvezdy. Wzorowany na tej fotografii: Wesołych Świąt Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 Extra model.Moim skromnym zdaniem-opony za czyste,zmatowił bym bardziej plandekę.Czy to zmatowienie na szybach to kurz,szron,para? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 24 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2011 Czołem Koła pobrudzone "mokrym błotem" z AK, na felgach tylko widać brud, na oponach nie bo kolor się zlewa. Na szybach jak kto woli, coś jak kurz. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 Jest świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 Witam. Bardzo ładny model, tylko 2 rzeczy mnie kłują- jednolite matowienie szyb i brak błota na nadkolach,tzn. zdecydowanie za mało w stosunku do burt i boków kabiny. Poza tym ekstra. Bardzo mi się podoba wyważone brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 Ten pojazd na boku nie miał numerów tablicy rejestracyjnej jako pojazd zdobyczny? A ogólnie podoba mi się. Sam chciałem go robić, co zresztą w swoim warsztacie Mercka napisałem. Wesołych Świąt życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 Bardzo mi się podoba. Przemo robiłem mu postshading czy inaczej uzyskałem ten efekt rosjanin powierzchni na kabinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 24 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2011 Ten pojazd na boku nie miał numerów tablicy rejestracyjnej jako pojazd zdobyczny? Nie rozumiem, a kto go miał zdobyć ? Przemo robiłem mu postshading czy inaczej uzyskałem ten efekt rosjanin powierzchni na kabinie? A tego to już w ogóle nie rozumiem Krzysztof Co to za efekt "rosjanin" ?? Pozdrawiam świątecznie Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
italerii Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 Bardzo ładny Merc, fajnie wyeksploatowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 Sorki Przemek to mój głupi telefon podpowiada i jak nie zauważysz to klapa. Chodziło mi o rozjaśnienia. Malowanie wygląda na ciemne przy krawędziach i jasne na środku. Jest kapitalnie zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 Naszym problemem jest to, że zdjęcie jest malutkie. Na jakimś zagranicznym forum spotkałem się z informacją, że zdjęcie wykonane zostało już po wojnie, człowiek który stoi przy ciężarówce ma odprute wszelkie dystynkcje z munduru, a pojazd ma namalowany tak że to nazwę... w Alianckim stylu na masce z boku numer rejestracyjny zaczynający się od liter CPR/CPT. Oczywiście Nam ciężko to ocenić bo zdjęcie mamy jakie mamy, sam szukałem tego foto w lepszej jakości i w powiększeniu ale się nie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2011 Czołem! To cieniowanie zrobiłem w ostatniej fazie malowania, tj. model pomalowany w całości na piaskowy, po czym płaszczyzny pokryłem rozjaśnionym bazowym (piaskowy + biały), a na sam koniec elementy jak drzwi, czy maska pokryłem minimalnie i z wyczuciem farbą białą. Bazę "wyjąłem" przy krawędziach już olejnymi artystycznymi po pomalowaniu pojazdu. Pawle to zwracam honor, myślałem, że to typowy "szwabek", nie mniej jednak mój model to typowy "szwabek", fota była tylko wzorem Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Dzięki za wyjaśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Moj i tak leszy xD A na serio model bdb jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi