maciol Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Cieszę sie ze wybrałeś tą kolorystykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Kolor super jeszcze te czarne dokładki, CUDO poprostu Ale jednak będzie się go okrutnie ciężko polerowało, tyle kantów wlocików i innych dziur że aż współczuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Kolorek piękny, chciałbym taki uzyskać na moim Porsche, tylko gratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2012 Co do polerki to macie racje. Na prawdę się jej obawiam bo ten lakier jest sens polerować tylko maszynowo, a maszyna....powiedzmy, że lubi zahaczyć. Zobaczymy, może zafunduje sobie trochę łagodniejsze urządzenie z prędkością max. ok. 1000 obr./min, dodatkowo regulowaną. Cieszę się, że kolorek się podoba - oczywiście wzorowany na prawdziwym aucie. P.S. Trochę przeholowałem z grubością lakieru:/ ale projekt trzeba skończyć. O dziwo, linie między panelami nie są zalane, jest w nich spory prześwit. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Kolorek wybrany pierwsza klasa. Polerką się nie przejmuj, najwyżej dot i od nowa (ale znając ciebie to tak nie będzie). Czekam na prace nad silnikiem, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2012 Dzięki. Niestety, dot tu nie pomorze, ten bezbarwny go nie przepuści. Ale, jakoś damy radę. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 To znaczy że nie masz wyjścia, polerka musi się udać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Świetna kombinacja kolorów. Niebieski Wolf tez jest fajny ale czrwony zdecydowanie lepszy. Jak zwykle u ciebie szybki progres i najwyższa jakość Co do polerki to nie powinno być tak trudno. Polecam polerowanie panel po panelu. Pamiętaj obkleic kanty taśma maskujacą (w przypadku countacha to bardzo wazne ) Pozdrawiam Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 o jakiej maszynie mówiłeś że będziesz nią polerował? szlifierą normalną można polerować modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2012 Dzięki za komentarze. Świetna kombinacja kolorów. Niebieski Wolf tez jest fajny ale czrwony zdecydowanie lepszy. Jak zwykle u ciebie szybki progres i najwyższa jakość Co do polerki to nie powinno być tak trudno. Polecam polerowanie panel po panelu. Pamiętaj obkleic kanty taśma maskujacą (w przypadku countacha to bardzo wazne ) Emil Ja też zdecydowanie wolę kombinację czerwień/ czerń. Ogólnie to stylistyka tego Lambo średnio mi podchodzi - wolę seryjne lp500s, uważam, że ma ładniejszą linię (np. przez, moim zdaniem, fajniejsze nakładki na błotniki), ładniejszy wzór felg (te od Wolf's wyglądają jakby je wzięli z zestawu LEGO). o jakiej maszynie mówiłeś że będziesz nią polerował? szlifierą normalną można polerować modele? Zobacz sobie ten wątek viewtopic.php?f=104&t=33047 pzdr. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Przeczytałem temat i zrozumiałem, ale czy to jest zwykła wiertara, czy jakiś pilniczek czy jak to się tam zwie? Najlepiej fachowo to się soytam czy czegoś taiego nie mam a to jest bardzo praedzopodbne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2012 To jest mini szlifierka, tak jak tu: http://allegro.pl/szlifierka-mini-270w-zestaw-300-cz-falon-tech-i2281263860.html Ja dorabiam końcówkę z gąbki i wio. Tylko obroty za wysokie, trzeba polerować baardzo ostrożnie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Lakier już teraz się ładnie świeci po polerce będzie miodzio, trzymam kciuki aby się udało ;), ale uda się na pewno i czekam na zdjęcia polerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2012 Dzięki. Lakier niestety przestał się świecić bo dostał papierkiem 2500. Cała niedziela zeszła na szlifowanie karoserii. Postanowiłem, że teraz, kiedy do zrobienia są jeszcze inne rzeczy, zostawię lambo zmatowione - niech sobie twardnieje. Poza tym, zamaskowałem nadwozie, żeby dodać czarne wstawki. Wyszło tragicznie, rozcieńczyłem za bardzo czarną farbę, która nie kryła a tylko ubrudziła mi te miejsca. Musiałem poczekać aż wyschnie i dać gęstszą mieszankę. Krycie było lepsze, ale po zdjęciu taśmy czekał mnie szok - rzadka farba wlazła wszędzie gdzie nie miała... Udało się to odratować, ale potrzebne są poprawki. Zdobędę tylko jakiś malutki pędzelek i oczywiście takowe wprowadzę. Kolejny babol to ramki szyb - nie poprawiłem po fujimi i są dosyć nieregularne. Mam nadzieję, że jak dojdzie masa innych detali na tą kosmiczną karoserię to odciągną uwagę od ramek. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 A i tak jest świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Dokładnie, jak wyżej ja niczego złego nie widzę ;), wszystko wygląda tak samo dobrze jak wcześniej i z niecierpliwością czekam na efekty polerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2012 Dzięki Panowie za miłe przyjęcie czarnych wstawek:D Ubytki powinny dać się łatwo poprawić. Właśnie zauważyłem, że zapomniałem pomalować na czarno tych wnęk w drzwiach. To już pędzelkiem. Polerka jeszcze chwilę bo jestem w trakcie poszukiwania alternatywnego narzędzia do jej przeprowadzenia. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 Początek polerki. Jestem bardzo zadowolony, bo udało mi się naprawić elastyczną końcówkę do szlifierki i teraz zamiast kilograma mam w dłoni kilka gramów - to bardzo ułatwia polerowanie w trudno dostępnych miejscach. Poza tym, delikatnie zginając linkę jestem w stanie zmniejszyć obroty. Póki co dałem radę drzwiom i panelowi tylnemu. Wszystko pastą 3M. Mam w planach poszukać gdzieś miękkiej tarczy polerskiej i używać jej z pastami tamiyki. Emilssi to to nie jest ale... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Brawo, brawo. Do polerki to trzeba mieć stalowe nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Polerka jak to u ciebie zawsze super ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Polerka lakieru git, ale nad tymi czarnymi ramkami trzeba jeszcze trochę popracować. Widać na nich drobne grudki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 14 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2012 Jasne, jasne. Będą przetarte papierkiem i dam bardziej rozcieńczoną farbę. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 14 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2012 Taniec z babolem czas zacząć.... Tydzień upłynął mi na dosyć bezstresowym polerowaniu nadwozia, ale, jak się okazuje, w naturze nic nie ginie. Kłopoty pojawiły się przy przytwierdzaniu nakładek do nadwozia. Zaplanowałem sobie załapać je szczelnie taśma i, od spodu, potraktować CA. Najpierw lewy tył i... d...a. Trochę kleju znalazło ujście i przedostało się na zew. stronę nakładki. Dużo tego nie ma, ale jest dosyć widoczne. Reszta nakładek wyszła ok. Co ciekawe, olałem taśmę, i łapałem jak na śruby dociskając w danym miejscu palcem. Na zdjęciu lewy tył jest w trakcie odratowywania - olejny wash, którym chciałem osłabić ślady po CA, trochę wyszedł na zewnątrz. Jednak nie ma się co oszukiwać - będzie znać:/ Reszta tak o, szału nie ma... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Witam! Pomijam perfekcyjną polerkę i ten nieszczęsny wypadek i zapytam się czy te nadkola kleisz klejem CA na lakier, czy może zdrapujesz farbę w miejscu klejenia na obu elementach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 Udało mi się trochę poprawić miejsce gdzie CA wylazł spod nakładek. Tarłem pastą oo rancie ze 45 minut i chyba trochę "grudek" zeszło. Mam wrażenie, że na karoserii nie jest to bardzo widoczne, są zmatowiałe miejsca na nakładce. Witam!... czy te nadkola kleisz klejem CA na lakier, czy może zdrapujesz farbę w miejscu klejenia na obu elementach? Przetarłem delikatnie tylko nakładki i dawałem CA bezpośrednio na lakier. Trzyma tak mocno, że jak coś puszcza to najczęściej bezbarwny. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi