Jump to content

1:72 Academy HAWKER HURRICANE Mk.II C

TheFlyAttack
 Share

Recommended Posts

PICT0002.JPG

PICT0015.JPG

PICT0023.JPG

Na wstępie witam wszystkich!

O modelu:

A wiec tak, model sklejało się bardzo przyjemnie a szpachli potrzeba było niewiele. Malowałem farbami Mastera. Niestety kalki Academy nie były dobre (co z pewnością nikogo nie zdziwi) i w dodatku mocno się świeciły, więc potraktowałem je matem uzyskując w miarę znośny efekt

Na koniec potraktowałem Hurricana sidoluksem, przybrudziłem i okopciłem.

Podsumowując:

Jak na piętnastolatka wyszło mi całkiem fajnie. Szybka mogła by być lepiej pomalowana, ale dopiero się w tym szkole. Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolony

Wszelakie komentarze mile widziane

Edited by Guest

Fragment regulaminu MW

9. Na forum Modelwork.pl użytkownicy w postach wstawiają widoczne zdjęcia (o maksymalnym rozmiarze w poziomie 1024 pikseli) lub miniatury do zdjęć umieszczonych na stronach komercyjnych lub prywatnych. Fotografie nie spełniające tego wymogu, mogą być usunięte z forum bez ostrzeżenia.

Nie dopuszcza się stosowania linków w relacjach warsztatowych i galeriach. Wyjątkiem są linki używane w uzasadnionych przypadkach w dyskusjach prowadzące do wielkoformatowych zdjęć, które w przypadku umieszczenia bezpośrednio na forum w tagach nadmiernie obciążałyby wolniejsze połączenia internetowe.

Mało zdjęć, ale z tego co widać całkiem przyjemnie i schludnie. Kalki Academy są do położenia, tylko trzeba dać pod nie lakier błyszczący i użyć płynów do zmiękczania.

Tak na marginesie Hurricane Academy jest fatalny merytorycznie. Lepiej było sięgnąć tu po IIc Revella, który jest zresztą tańszy.