Skocz do zawartości

BWP-2 Revell/Zvezda

athlon5

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio dostało mi się,że tempo budowy negatywnie wpływa na efekt

No trudno ..dziś kolejny modelik BWP-2 Revell/Zvezda prosto z pudła ( na "zamówienie" )

W przyszłym roku dostanie jeszcze wizjery i anteny ale narazie są inne priorytety

1e7c110e2269.jpg

9d6ef2262f25.jpg

7d051c27dafb.jpg

06ea949172ff.jpg

71bc5de6af4c.jpg

eb6ab8b2a178.jpg

85accdd6bace.jpg

Edytowane przez Gość

Model Podoba mi się, nie rozumiem Tylko dlaczego tyle rdzy na gąskach? jeśli to rdza Jeśli pojazd jeździ itp, to piach działa jak POLERKA i nie ma prawa być nawet odrobiny rdzy, gąski powinny być czarne, przetarte srebrnym lub jakimś metalizerem. No chyba że zrobiłeś Bwp-a stojącego od x czasu. To fakt, rdza jak najbardziej. sam widziałem stojące od jakiegoś czasu i żrące przez rdzę gąski. A Model sam w sobie ładny, podoba mi się.

Pierwsze wejrzenie - plastikowy plastik do potęgi plastikowej... cóż nie jest tragicznie ale mogło by być lepiej. Brak mu washa i innych zabiegów pielęgnacyjno, brudzingowo tunningowo modelowych Rozbroiły mnie wizjery kierowcy (a włąściwie ich brak...). O ukradniętych antenach nie wspomnę. No i na koniec coś mi kolorystyka nie pasuje... Jakich farb użyłeś do pomalowania tego pojazdu?

Rozbroiły mnie wizjery kierowcy (a włąściwie ich brak...). O ukradniętych antenach nie wspomnę.

A wystarczyło przeczytać ostatnią linijkę

Kolorystyka...

0540274a1aec.jpg

i z Kagero

ab10201f5f8d.jpg

Edytowane przez Gość

Rozbroiły mnie wizjery kierowcy (a włąściwie ich brak...). O ukradniętych antenach nie wspomnę.

A wystarczyło przeczytać ostatnią linijkę

Kolorystyka...

0540274a1aec.jpg

i z Kagero

ab10201f5f8d.jpg

Skoro model nie jest ukończony, to po co wstawiasz jego galerię?

No cóż sprawa jest w tym wypadku dość prosta

modele można podzielić na:

1.całkowicie skopane -nic już ich nie uratuje i powinny skończyć conajmniej w krecie

2.w miarę poprawne - należy poprawić to,to i to..

3.poprawne ale... -poprawić należy ( tu konkret)

4.fajne - nie rewelacyjny ale ok

5. OCH ,ACH czyli takie których już nie tykać (w zasadzie tylko kilka osób się tu łapie)

Jeśli nie prowadzę warsztatu to jak inaczej i gdzie go pokazać by uzyskać cenne wskazówki do wykończenia? Nie ma na forum innego miejsca.Mozna próbować w "jak to zrobić i jak pokazać" ale galeria jest zdecydowanie bardziej przeglądana.A tak mam teraz czas i zarzuty z którymi muszę się zmierzyć zanim model stanie na zawsze na półce ( mojej lub nie)

Nie wiem czy choć trochę Cie przekonam ale takie jest moje rozumowanie.

No cóż sprawa jest w tym wypadku dość prosta

modele można podzielić na:

1.całkowicie skopane -nic już ich nie uratuje i powinny skończyć conajmniej w krecie

2.w miarę poprawne - należy poprawić to,to i to..

3.poprawne ale... -poprawić należy ( tu konkret)

4.fajne - nie rewelacyjny ale ok

5. OCH ,ACH czyli takie których już nie tykać (w zasadzie tylko kilka osób się tu łapie)

Jeśli nie prowadzę warsztatu to jak inaczej i gdzie go pokazać by uzyskać cenne wskazówki do wykończenia? Nie ma na forum innego miejsca.Mozna próbować w "jak to zrobić i jak pokazać" ale galeria jest zdecydowanie bardziej przeglądana.A tak mam teraz czas i zarzuty z którymi muszę się zmierzyć zanim model stanie na zawsze na półce ( mojej lub nie)

Nie wiem czy choć trochę Cie przekonam ale takie jest moje rozumowanie.

Całkiem racjonalne rozumowanie ;)

Pozdtawiam i czekam na foty gotowego modelu