athlon5 Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 (edytowane) Ostatnio dostało mi się,że tempo budowy negatywnie wpływa na efekt No trudno ..dziś kolejny modelik BWP-2 Revell/Zvezda prosto z pudła ( na "zamówienie" ) W przyszłym roku dostanie jeszcze wizjery i anteny ale narazie są inne priorytety Edytowane 31 Grudnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Model Podoba mi się, nie rozumiem Tylko dlaczego tyle rdzy na gąskach? jeśli to rdza Jeśli pojazd jeździ itp, to piach działa jak POLERKA i nie ma prawa być nawet odrobiny rdzy, gąski powinny być czarne, przetarte srebrnym lub jakimś metalizerem. No chyba że zrobiłeś Bwp-a stojącego od x czasu. To fakt, rdza jak najbardziej. sam widziałem stojące od jakiegoś czasu i żrące przez rdzę gąski. A Model sam w sobie ładny, podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Na gąski i podwozie pójdzie jeszcze troszke błotka i innego brudu ale dopiero w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Pierwsze wejrzenie - plastikowy plastik do potęgi plastikowej... cóż nie jest tragicznie ale mogło by być lepiej. Brak mu washa i innych zabiegów pielęgnacyjno, brudzingowo tunningowo modelowych Rozbroiły mnie wizjery kierowcy (a włąściwie ich brak...). O ukradniętych antenach nie wspomnę. No i na koniec coś mi kolorystyka nie pasuje... Jakich farb użyłeś do pomalowania tego pojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Na tym widac szybkość z jaka pracujesz co wpływa negatywnie na efekt koncowy ,mimo że to chałtura to mam nadzieję że jeszcze troche przy nim popracujesz Athlon kiedy Ty na to znajdujesz czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 1 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2012 (edytowane) Rozbroiły mnie wizjery kierowcy (a włąściwie ich brak...). O ukradniętych antenach nie wspomnę. A wystarczyło przeczytać ostatnią linijkę Kolorystyka... i z Kagero Edytowane 1 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Avalon ma specyficzny weathering, ale te modele mają coś w sobie. Mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Rozbroiły mnie wizjery kierowcy (a włąściwie ich brak...). O ukradniętych antenach nie wspomnę. A wystarczyło przeczytać ostatnią linijkę Kolorystyka... i z Kagero Skoro model nie jest ukończony, to po co wstawiasz jego galerię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 2 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2012 Skoro model nie jest ukończony, to po co wstawiasz jego galerię? No cóż sprawa jest w tym wypadku dość prosta modele można podzielić na: 1.całkowicie skopane -nic już ich nie uratuje i powinny skończyć conajmniej w krecie 2.w miarę poprawne - należy poprawić to,to i to.. 3.poprawne ale... -poprawić należy ( tu konkret) 4.fajne - nie rewelacyjny ale ok 5. OCH ,ACH czyli takie których już nie tykać (w zasadzie tylko kilka osób się tu łapie) Jeśli nie prowadzę warsztatu to jak inaczej i gdzie go pokazać by uzyskać cenne wskazówki do wykończenia? Nie ma na forum innego miejsca.Mozna próbować w "jak to zrobić i jak pokazać" ale galeria jest zdecydowanie bardziej przeglądana.A tak mam teraz czas i zarzuty z którymi muszę się zmierzyć zanim model stanie na zawsze na półce ( mojej lub nie) Nie wiem czy choć trochę Cie przekonam ale takie jest moje rozumowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Skoro model nie jest ukończony, to po co wstawiasz jego galerię? No cóż sprawa jest w tym wypadku dość prosta modele można podzielić na: 1.całkowicie skopane -nic już ich nie uratuje i powinny skończyć conajmniej w krecie 2.w miarę poprawne - należy poprawić to,to i to.. 3.poprawne ale... -poprawić należy ( tu konkret) 4.fajne - nie rewelacyjny ale ok 5. OCH ,ACH czyli takie których już nie tykać (w zasadzie tylko kilka osób się tu łapie) Jeśli nie prowadzę warsztatu to jak inaczej i gdzie go pokazać by uzyskać cenne wskazówki do wykończenia? Nie ma na forum innego miejsca.Mozna próbować w "jak to zrobić i jak pokazać" ale galeria jest zdecydowanie bardziej przeglądana.A tak mam teraz czas i zarzuty z którymi muszę się zmierzyć zanim model stanie na zawsze na półce ( mojej lub nie) Nie wiem czy choć trochę Cie przekonam ale takie jest moje rozumowanie. Całkiem racjonalne rozumowanie ;) Pozdtawiam i czekam na foty gotowego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi