Kurzminator Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Witam kolegów modelarzy. Jest to mój pierwszy warsztat, mam nadzieję że nie ostatni i że z waszą pomocą dojdę daleko z umiejętnościami wykonywania modeli. Okej a teraz bez umileń. Będę dłubał MiGa-29a od Academy w barwach Polskich. Samolot o numerze bocznym 56 z 1. pułku lotnictwa myśliwskiego w którym owy MiG służył od 11.04.2000r do 01.01.2001r obecnie służy w 23 bazie lotnictwa taktycznego w Mińsku Mazowieckim. Zakupiłem właśnie model Academy w którym nie ma Polskich malowań dlatego dokupiłem kalki Techmoda. Jeśli chodzi o walorkę to jeszcze nie teraz muszę poćwiczyć na testowym a narazie w standarcie. Zdjęcia wrzucę jutro bo ładuję akumulatorki do aparatu na doby początek zdj prawdziwego MiGa z 1PLM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateus_z Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Bardzo lubię tą konstrukcję. Będę tutaj zaglądać i powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurzminator Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 Jeszcze mam takie pytanie. Czy ktoś z forumowiczy potrafi robić kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Ja Ale metodą atramentową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alp3n Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Niedługo będę jego posiadaczem może też zrobię warsztat bo każda pomoc się przyda!! Powodzenia w projekcie i dobrej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurzminator Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 No!! Wreszcie coś zacząłem, mam dość słomiany zapał ale modelarstwo traktuję dość poważnie Jak narazie In-boxik oraz boxart jutro pierwsze relacje z budowy a teraz proszę bardzo. Wyciąłem tylko 1 część górną obudowę kokpitu ale to jutro. Jeszcze zanim wrzucę zdjęcia powiem że zdobyłem trochę technicznych rysunków, fotografii i schematów malowania tego pięknego samolotu. Lecz jeśli chodzi o same fotografie to niewiele one mi pomogą w sklejeniu latadła. Są zrobione z dalszej perspektywy :( ale rysunki techniczne oraz schematy malowania na pewno będą pomocne. Box art Oraz in-box. Tylko się nie śmiejcie z maty. Kupiłem ją dawno a nie wiedziałem gdzie kupić taką typowo modelarską :P Była kupiona w Ikei ale daje radę. Co prawda mam zamiar kupić modelarską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurzminator Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 Ups wybaczcie wkradła się zawieszka na ręke :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Wybacz wtrącenie, ale gdybyś robił zdjęcia na jednolitym tle byłoby chyba lepiej... Ja miałem "siatkę" pod modelem i też rozpraszało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Malowanie elementów w ramkach to pomysł raczej dziwny - po wycięciu trzeba elementy obrobić pilniczkiem, papierem ściernym, farba zejdzie z niektórych miejsc które będziesz szlifował. Wytnij, obrób, zaszpachluj gdzie trzeba, powierzchnie przed malowaniem zmyj wodą z płynem do naczyń - i wtedy można kłaść farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Tu jest bardzo dobry inbox bo ten Twój ehh do ogladania raczej sie nie nadaję ze względu na słabą jakość zdjęć o tle wspomniał Kolega wyżej http://www.mojehobby.pl/Academy-MIGa29A-Fulcrum-p-1-105914.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurzminator Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 Okej dzięki za wskazówki a na zdjęcia niestety nic nie poradzę bo jest to aparat starszej daty 3,2 mpix i przeżył swoje a na nowszy sprzęt mnie nie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Okej dzięki za wskazówki a na zdjęcia niestety nic nie poradzę bo jest to aparat starszej daty 3,2 mpix i przeżył swoje a na nowszy sprzęt mnie nie stać Poradzisz. Aparat nie ma tu wiele do rzeczy. Popracuj nad oświetleniem, podłóż pod ramki jednolity karton, a nie kolorowe, fantazyjne wzorki i od razu będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alp3n Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Cześć Czy prace idą do przodu?Jak tam stoimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurzminator Napisano 12 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2012 Ostatnio jakoś zapomniałem całkiem o tym temacie. Dzisiaj postaram się wstawić foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi