AMO_Graphic Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Witam. Temat długo czekał na "lepsze dni", ale mam nadzieję, że wreszcie się doczekał. Wygrzebałem to olbrzymie pudło, z zamiarem zbudowania go w naszej "Jaszczembiej" wersji. Ten ma być w zasadzie z pudła, z uwzględnionymi "polskimi koniecznościami". No, może nie do końca "z pudła". Zobaczymy... Edytowane 8 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 z uwagą będę śledził ten temat. Chciałbym mieć taki model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error.exe Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 będę często zaglądał.. godspeed ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 U mnie również Sufka czeka na swój czas (chyba już niedługo). Moja będzie w oryginalnych barwach Życzę powodzenia. Masz we mnie kibica Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMO_Graphic Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2012 Jakiś czas nie pisałem, bo i czasu nie za wiele, ale to nie znaczy, ze nic nie robiłem. O szczegółach modelu będę pisał przy konkretnych robótkach, bo tak wygodniej i wtedy fotki będą wskazane. A co ogólnie? Cóż - póki co to jedyna dwumiejscowa 16-tka. Moim zdaniem dobrze, ze Academy. Tamiya co prawda ma chyba najdelikatniejsze linie, więcej detali, ale... to nie block 52. Szesnastę z Korei (C model) dużo prościej przerobić na wersję polską, ma bogatsze uzbrojenie i co istotne, jest sporo tańsza. W podobnej konwencji wykonano wersję dwumiejscową (D model - żadna "szparka"). Zmianie uległa górna część kadłuba, dodano kadłubowe zbiorniki CFT, "belkę" grzbietową, zmienioną osłonę radaru, kilka ramek z izraelskim uzbrojeniem, oraz szersze koła i wypukłe osłony podwozia. Link do recenzji modelu poniżej: http://www.largescaleplanes.com/reviews/Academy/f16i/f16i.php Całość aż woła, żeby przyozdobić szachownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Życzę powodzenia i kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi