Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

może się raczej nie jeździ, ale zawsze można powiedzieć, że auto stoi na parkingu

a z czego ta siatka na górnym łóżeczku? taka ładna, a trzeba by było z niej zrezygnować, gdyby miało byc złóżone łóżko

pzdr.

Napisano

a tą siatkę to sprzedają jako co?

jako siatka na górną leżankę na dziale modelarskim czy coś innego?

gdzie szukac coś takiego?

pzdr.

Napisano

Volvo już prawie skończone, muszę dorobić jeszcze kilka małych detali - między innymi przewody do naczepy itd itp. Ale tym zajmę się przy okazji sklejania naczepy.

Maciol taką siatkę kupiłem na alledrogo, poniżej link do aukcji:

http://allegro.pl/listing.php/search?category=1061&string=siatka

zapraszam do galerii.

• 2 months later...
Napisano

Witajcie,

Popracowałem trochę jeszcze nad Volvem, chciałbym zdradzić Wam prosty trick z zrobieniem przeziernego grilla - tak jak w prawdziwym, środkowa część jest przezierna. Miałem co prawda czeskie blachy z grillem, ale wolałem upgradować orginał plastikowy. F12 jest dość popularnym modelem, więc jak ktoś będzie z nim działał to może skorzystać z mojej porady.

Orginalny grill zeszlifowałem od spodu pilnikiem, zajęło mi to cały weekend, ale myślę że warto było. Szlifować należy bardzo ale to bardzo delikutaśnie, zeszlifowany grill jest dość wiotki - jest duże ryzyko połamania części. Ale jeżeli zrobimy to z czuciem, efekt jest OK.

Pozdro

M

p1020615t.jpg

p1020616m.jpg

p1020619x.jpg

p1020626y.jpg

p1020620g.jpg

p1020645o.jpg

Napisano

Cześć!

Wygląda dobrze! Tak to już jest, że na ogół w modelarstwie dobry efekt wymaga masy czasu i pracy. Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Paweł

Napisano

Ja jestem trochę rozczarowany tym tematem, miało być ambitnie z blaszkami a tu lipa. Model jest ładny, nie podobają mi sie jedynie reflektory. Powodzenia w dalszych pracach.