Skocz do zawartości

yamato -1-700

daru65

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien sentyment do tego typu bo u mnie Shinano rozgrzebane - na podobnym etapie. Pamiętaj najpierw o podkładzie. Ja swój podkład będe kładł najprawdopodobniej w najbliższy weekend

A co bedzie tym podkladem?

• Super Moderator
Mam pewien sentyment do tego typu bo u mnie Shinano rozgrzebane - na podobnym etapie. Pamiętaj najpierw o podkładzie. Ja swój podkład będe kładł najprawdopodobniej w najbliższy weekend

A co bedzie tym podkladem?

Są specjalne szpachlówki w aerozolu lub te same rozcieńczane do aero np. tamiya, gunze. Koniecznie podkład przed farbą podstawową.

• 5 months later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...

Woda to papier toaletowy nasaczony klejem i uformowany pacnieciami pedzla,nastepnie pomalowany podkladem(szarym). Na to kilka niebieskich farb wodnych jak rowniez czarna,zielona i biala.Teraz kolej na lakier gloss enamel,a na to dwie warstwy kleju do drewna,ktory jest bialy a po wyschnieciu przezroczysty(fast setting crystalline wood adhesive).Klej nakladalem dziobiac pedzlem(tak jak ptaki)troche pod katem .Znowu lakier gloss enamel i czekamy na zabawe z silikonami Nie prowadzilem warsztatu odnosnie morza bo to taki maly eksperymencik,nie wiedzialem czy w trakcie nie odwiedzi kosza. Ludzików-niet!

Ludzików-niet!

No sam mam zawsze mieszane odczucia co do ludków, ale jesli robimy dioramkę to brak krasnoludków jest trochę niekonsekwencją. W 700 blaszane płaszzcaki o dziwo wyglądają ok.

:? Widze ze sie zawziales na tych japoncow latajacych po pokladzie.Gdzie takowych mozna zamowic bo narazie mam cos takiego,co mnie nie przekonuje specjalnie.marynarz%2520001.JPG?gl=GR

Ależ to są właśnie oni ;-))

Chyba nie wszyscy ? Ci biali moze faktycznie oni.Ale ile tych blaszek trzeba by sprowadzic by tchnac zycie w YAMATO!!!!!!

Wbrew pozorom jedna blaszka ludzików wystarczy . Nie trzeba od razu robić tłoku.Ja jedną taką blaszkę wykorzystuje na ok 3-4 okrety

• 1 month later...

Witam! Budowa YAMATO dobiegla konca.Wymagania wspolczesnego modelarstwa sa niestety bardzo wysokie i jest malo przyjemnosci podczas budowy a wiecej zmartwien bo przewaznie nie wychodzi cos tak jak by sie chcialo.Ale to pewnie zalezy od talentu ,jesli sie go ma to ok [np.kostas kaseas],dla takich to pewnie przyjemnosc.Tak sie wymeczylem nad tym modelem ze Warspite,ktory wlasnie przybyl dlugo sobie poczeka.Jesli chodzi o ludzików,nie lataja po pokladzie bo mnie nie przekonuja,moze w przyszlosci ktos stworzy cos lepszego,to obsadzimy YAMATO zaloga.Zamieszczam kilka foto a wiecej w galeri.Pozdrawiam wszystkich i zycze wytrzymalosci.koniec%2520yamato%2520001.JPG?gl=GRkoniec%2520yamato%2520010.JPG?gl=GRkoniec%2520yamato%2520012.JPG?gl=GRkoniec%2520yamato%2520014.JPG?gl=GRkoniec%2520yamato%2520018.JPG?gl=GRkoniec%2520yamato%2520022.JPG?gl=GRkoniec%2520yamato%2520026.JPG?gl=GRkoniec%2520yamato%2520028.JPG?gl=GRkoniec%2520yamato%2520030.JPG?gl=GR

Wymagania wspolczesnego modelarstwa sa niestety bardzo wysokie i jest malo przyjemnosci podczas budowy a wiecej zmartwien bo przewaznie nie wychodzi cos tak jak by sie chcialo.Ale to pewnie zalezy od talentu ,jesli sie go ma to ok [np.kostas kaseas],dla takich to pewnie przyjemnosc.

- bo modelarstwo, to powinno być czyste hobby,nasza piekna pasja i zamiłowanie,przyjemność i odpoczynek od szarości dnia codziennego ....Niestety, nie każdemu ,to samo i tyle samo dano

- swietny model stawiam

pzdr.

Superanckie!

Woda bardzo mi się podoba.

bo modelarstwo, to powinno być czyste hobby,nasza piekna pasja i zamiłowanie,przyjemność i odpoczynek od szarości dnia codziennego ....Niestety, nie każdemu ,to samo i tyle samo dano
- święte słowa

bzzz-bzzz