Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Kwietnia 2012 Super Moderator Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Mam pewien sentyment do tego typu bo u mnie Shinano rozgrzebane - na podobnym etapie. Pamiętaj najpierw o podkładzie. Ja swój podkład będe kładł najprawdopodobniej w najbliższy weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 19 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Mam pewien sentyment do tego typu bo u mnie Shinano rozgrzebane - na podobnym etapie. Pamiętaj najpierw o podkładzie. Ja swój podkład będe kładł najprawdopodobniej w najbliższy weekend A co bedzie tym podkladem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Kwietnia 2012 Super Moderator Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Mam pewien sentyment do tego typu bo u mnie Shinano rozgrzebane - na podobnym etapie. Pamiętaj najpierw o podkładzie. Ja swój podkład będe kładł najprawdopodobniej w najbliższy weekend A co bedzie tym podkladem? Są specjalne szpachlówki w aerozolu lub te same rozcieńczane do aero np. tamiya, gunze. Koniecznie podkład przed farbą podstawową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Tempo prac oszałamiające. Wykonanie również. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Jak tak się patrzę to aż mi większa ochota przyszła na zabawę z moim nr.2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 30 Września 2012 Autor Share Napisano 30 Września 2012 Witam!Bardzo dlugo nic nie dzialalem bo latem jakos nie ciagnie do modelizmu ale przyszla znowu chec dzialalnosci.Przelecialem calosc surfacerem 1200 a potem kolor bazowy,na koniec zapuscilem poklad na jego miejsce.Oto efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Września 2012 Super Moderator Share Napisano 30 Września 2012 Od razu lepiej Pokład zostawiasz taki czy będziesz go czymś uplastyczniał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 30 Września 2012 Autor Share Napisano 30 Września 2012 Pewnie wykonam jaki wash ,pastel,zobaczymy w trakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 14 Listopada 2012 Autor Share Napisano 14 Listopada 2012 Witam! Po monotonnej i dlugiej walce przygotowalem drobnice do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Super, coś się ruszyło, czekam na dalsze postępy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 17 Listopada 2012 Share Napisano 17 Listopada 2012 Fajne te p-lotki...i to jeszcze w takiej skali.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 6 Lutego 2013 Autor Share Napisano 6 Lutego 2013 Witam!Powolutku zblizamy sie do konca!Wszystko juz zlozone i czeka na osadzenie w morzu,no i oczywiscie olinowanie,ktore zreszta troche mnie przeraza.No wiec zobaczmy jak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 Wygląda baardzo zacnie. Ludzików będziesz doklejał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 6 Lutego 2013 Autor Share Napisano 6 Lutego 2013 Ludzików-niet! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 Ludzików-niet! My chcemy ludzików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Lutego 2013 Super Moderator Share Napisano 6 Lutego 2013 Pięknie się prezentuje A woda jak zrobiona, bo coś z warsztatu to nie wynika.... albo się nie doszukałem tej kwestii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 6 Lutego 2013 Autor Share Napisano 6 Lutego 2013 Woda to papier toaletowy nasaczony klejem i uformowany pacnieciami pedzla,nastepnie pomalowany podkladem(szarym). Na to kilka niebieskich farb wodnych jak rowniez czarna,zielona i biala.Teraz kolej na lakier gloss enamel,a na to dwie warstwy kleju do drewna,ktory jest bialy a po wyschnieciu przezroczysty(fast setting crystalline wood adhesive).Klej nakladalem dziobiac pedzlem(tak jak ptaki)troche pod katem .Znowu lakier gloss enamel i czekamy na zabawe z silikonami Nie prowadzilem warsztatu odnosnie morza bo to taki maly eksperymencik,nie wiedzialem czy w trakcie nie odwiedzi kosza. Ludzików-niet! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 7 Lutego 2013 Share Napisano 7 Lutego 2013 Ludzików-niet! No sam mam zawsze mieszane odczucia co do ludków, ale jesli robimy dioramkę to brak krasnoludków jest trochę niekonsekwencją. W 700 blaszane płaszzcaki o dziwo wyglądają ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 7 Lutego 2013 Autor Share Napisano 7 Lutego 2013 Widze ze sie zawziales na tych japoncow latajacych po pokladzie.Gdzie takowych mozna zamowic bo narazie mam cos takiego,co mnie nie przekonuje specjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 7 Lutego 2013 Share Napisano 7 Lutego 2013 Widze ze sie zawziales na tych japoncow latajacych po pokladzie.Gdzie takowych mozna zamowic bo narazie mam cos takiego,co mnie nie przekonuje specjalnie. Ależ to są właśnie oni ;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 7 Lutego 2013 Autor Share Napisano 7 Lutego 2013 Chyba nie wszyscy ? Ci biali moze faktycznie oni.Ale ile tych blaszek trzeba by sprowadzic by tchnac zycie w YAMATO!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 7 Lutego 2013 Share Napisano 7 Lutego 2013 Chyba nie wszyscy ? Ci biali moze faktycznie oni.Ale ile tych blaszek trzeba by sprowadzic by tchnac zycie w YAMATO!!!!!! Wbrew pozorom jedna blaszka ludzików wystarczy . Nie trzeba od razu robić tłoku.Ja jedną taką blaszkę wykorzystuje na ok 3-4 okrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 16 Marca 2013 Autor Share Napisano 16 Marca 2013 Witam! Budowa YAMATO dobiegla konca.Wymagania wspolczesnego modelarstwa sa niestety bardzo wysokie i jest malo przyjemnosci podczas budowy a wiecej zmartwien bo przewaznie nie wychodzi cos tak jak by sie chcialo.Ale to pewnie zalezy od talentu ,jesli sie go ma to ok [np.kostas kaseas],dla takich to pewnie przyjemnosc.Tak sie wymeczylem nad tym modelem ze Warspite,ktory wlasnie przybyl dlugo sobie poczeka.Jesli chodzi o ludzików,nie lataja po pokladzie bo mnie nie przekonuja,moze w przyszlosci ktos stworzy cos lepszego,to obsadzimy YAMATO zaloga.Zamieszczam kilka foto a wiecej w galeri.Pozdrawiam wszystkich i zycze wytrzymalosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 Witam, bardzo fajnie się prezentuje Czemu przedni pokład deskowany jest jaśnieszy Czekam na więcej zdjęć w galerii Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 23 Marca 2013 Share Napisano 23 Marca 2013 Wymagania wspolczesnego modelarstwa sa niestety bardzo wysokie i jest malo przyjemnosci podczas budowy a wiecej zmartwien bo przewaznie nie wychodzi cos tak jak by sie chcialo.Ale to pewnie zalezy od talentu ,jesli sie go ma to ok [np.kostas kaseas],dla takich to pewnie przyjemnosc. - bo modelarstwo, to powinno być czyste hobby,nasza piekna pasja i zamiłowanie,przyjemność i odpoczynek od szarości dnia codziennego ....Niestety, nie każdemu ,to samo i tyle samo dano - swietny model stawiam pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 23 Marca 2013 Share Napisano 23 Marca 2013 Superanckie! Woda bardzo mi się podoba. bo modelarstwo, to powinno być czyste hobby,nasza piekna pasja i zamiłowanie,przyjemność i odpoczynek od szarości dnia codziennego ....Niestety, nie każdemu ,to samo i tyle samo dano- święte słowa bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi