Skocz do zawartości

Messerschmitt Bf109 E-7 (Tamiya 1/48)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mało w galerii 109-tek w 1/48 więc pochwalę się świeżo ukończonym modelem. Pierwszy samolot po 6-cio letniej przerwie .

Model przedstawia samolot, na którym latał Oblt. Hubert Mutherich III./JG77 Rumunia maj 1941r. Model wykonany "z pudełka", kalkomanie i schemat malowania z monografii wydawnictwa "Kagero". Oryginalne karabiny zostały zastąpione mosiężnymi. Farby olejne ModelMaster Authentic RLM 65,70,71.

112d0ccf51cee1femed.jpg

ffad9104e4a0458emed.jpg

5794039614808a75med.jpg

ba4f567aa10015e1med.jpg

62e38a9a7d26c67amed.jpg

c31d12748d4ccb77med.jpg

Napisano

Witaj.Jak na model po 6-letniej przerwie to super.Tez bym tak chcial.Znawca tematu nie jestem-dopiero sie ucze.Sam rozgrzebalem owego ze starego Airfrixa w 1:24 i nie wiem czy podolam.Tylko czy nie powinno byc szwu-linii podzialu na dole kadluba-niech mnie sprostuja lepsi.Ale generalnie

Napisano
Tylko czy nie powinno byc szwu-linii podzialu na dole kadluba

Może i powinny być szwy na dole i na górze ale w instrukcji tego nie przewidzieli.

322c2c9a2834c21dmed.jpg

Kiedy się kapłem było za późno na rycie.

Napisano

Ładny meserek. Fajnie że wracasz do modelowania.

Może i powinny być szwy na dole i na górze ale w instrukcji tego nie przewidzieli.

...instrukcją się nie ufa.

• 2 weeks later...
Napisano

malowanie w skali 1/10 dam 10 szacunek za takie malowanie..choć sklejam odrzutowce tylko to twoj messerchmitt zrobil wrazenie nie widzialem jeszcze takiego ladnego sklejonego ladnie i pomalowanego jak twoj pozdrawiam ps.jakich farb używasz ?

Napisano

Dzięki za słowa uznania Co do farb to używam olejnych ModelMaster, jak dla mnie są najlepsze.

Pozdrawiam.