mate64 Posted January 20, 2012 Share Posted January 20, 2012 No wiec przyszła do mnie paczuszka, można zacząć kombinować... Zestaw pierwszy z brzega bo i tak są takie same, a malowania jakie planuje nie ma w żadnym: Kalkomanie na 4 policyjne malowania, niestety też oberwały (niedodrukowany napis Policja) Kupa niedolewek, itd, coś trzeba będzie porzeźbić.... No i na koniec pancerne oszklenie... tak więc tym szybkim inboxem zgłaszam swój akces Link to comment Share on other sites More sharing options...
mieszko988 Posted January 20, 2012 Share Posted January 20, 2012 Może być ciekawie Powodzenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mate64 Posted January 20, 2012 Author Share Posted January 20, 2012 dzięki dzięki, zacząłem go dłubać... Rozważam zamówienie kilku(nastu) tubek szpachli Coby nie było że tylko pokazałem inboxa: po dokładnych oględzinach i próbach złożenia na sucho kadłuba, opisze po krótce moje niecne zamiary: czajnik przyjmie kolor pisklecia, bo planuje go w malowaniu LPR, z ostatniego okresu ich służby czyli: Planuje ryzykownie nie korzystać z żadnych kalek, tylko polecieć całość z szablonów. Ambitnie, bo byłaby to pierwsza moja próba w tej technice. Co do dodatków jakie planuje, to będzie to wyłącznie DIY, a planuje mniej więcej doposażyć wnętrze, no i z zewnątrz conieco złomu podoklejać. tu i ówdzie. Póki co zacząłem ciąć, giąć piłować, skrobać i szpachlować kadłub. Jak dobrze pójdzie mi wieczorno nocna dłubanina to jutro powinienem już mieć co nieco do pokazania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin1323 Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 Cieszy i to bardzo kolejny |smiglak. I to jeszcze open Link to comment Share on other sites More sharing options...
mate64 Posted January 21, 2012 Author Share Posted January 21, 2012 Ano cieszy i denerwuje Wieczorem już coś wrzucę z dotychczasowych prac. Ma ktoś pomysł czym zastąpić rury wydechowe? Bo te z zestawu do delikatnych nie należą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemosto Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 Ma ktoś pomysł czym zastąpić rury wydechowe? Bo te z zestawu do delikatnych nie należą. może spróbuj je zwinąć z ciękiej blaszki.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mate64 Posted January 21, 2012 Author Share Posted January 21, 2012 masz pożyczyć świstaka do zwijania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 Fajny pomysł - ambitne plany z malowaniem wg szablonów - życzę powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
mate64 Posted January 21, 2012 Author Share Posted January 21, 2012 Fajny pomysł - ambitne plany z malowaniem wg szablonów - życzę powodzenia Bardzo ambitne, bo nigdy nie próbowana przeze mnie technika . Ale przycwaniakowałem i przezornie wybrałem malowanie które nie ma miliona drobnych napisów Słowo się rzekło, trza coś pokazać z tej budowy : Wstawianie siatki ogrodzeniowej we wloty: Co to za klasa open bez otwartych drzwi Mordka obcego i jakieś pierwsze ścianki działowe z karton gipsu w kadłubie : Musze prysnąć podkładem i zobaczyć czy gładzie gipsowe gotowe. No i przymierzam się do kanalizacji: Generalnie rury wydechowe trzeba dobrze dopasować i pod odpowiednim kątem ułożyć Zastanawiam się nad otwarciem tylnich drzwi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mate64 Posted January 22, 2012 Author Share Posted January 22, 2012 I pewna ważna obserwacja: do plastiku z którego wykonany jest model nie trzyma się nie żrąca chemia. Szpachla akrylowa złazi płatami, CA się jakoś trzyma szpachla tamiyi "utrwalana" CA schnie długo ale się trzyma. Generalnie chyba bez surfacera się nie obejdzie, Drabikowi chyba cała farba zeszła z mila. Czy ktoś jeszcze miał z tym problemy w innych zestawach MC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fallstart Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 I pewna ważna obserwacja: do plastiku z którego wykonany jest model nie trzyma się nie żrąca chemia. Szpachla akrylowa złazi płatami, CA się jakoś trzyma szpachla tamiyi "utrwalana" CA schnie długo ale się trzyma. Generalnie chyba bez surfacera się nie obejdzie, Drabikowi chyba cała farba zeszła z mila. Czy ktoś jeszcze miał z tym problemy w innych zestawach MC? A to byłby jakiś ewenement - przynajmniej jak dla mnie. Wszystkie swoje dotychczasowe modele Mastercraft malowałem Pactrą akrylową, bez podkładu, mycia w ludwiku i innych tym podobnych zabiegów. Oprócz ostatniej przygody z Foką nic się nie działo. Szpachla - zarówno Gunze w płynie, Revell, Tamiya - również bez problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mate64 Posted January 24, 2012 Author Share Posted January 24, 2012 Coby nie było że nic nie robie.... Rury wydechowe nieco bardziej naturalne : Siedzonka: Wnętrze: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 z czego wydechy? jakas rurka mosiężna? wyglądają super Link to comment Share on other sites More sharing options...
mate64 Posted January 24, 2012 Author Share Posted January 24, 2012 A to był baaaardzo, bardzo trudno dostępna rurka mosiężna z anteny i nie mogę powiedzieć co to za materiał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 A to był baaaardzo, bardzo trudno dostępna rurka mosiężna z anteny No nie mów ,że na parkingu z auta sąsiada wykręciłeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
mate64 Posted January 24, 2012 Author Share Posted January 24, 2012 no nie, raczej sąsiadce jedyna słuszna stacja gorzej odbiera cza było radia na parapecie nei trzymać Link to comment Share on other sites More sharing options...
mieszko988 Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Fajnie to wygląda może to być jeden z lepszych projektów w konkursie Link to comment Share on other sites More sharing options...
mate64 Posted February 1, 2012 Author Share Posted February 1, 2012 Niestety praca zawodowa stanęła na przeszkodzie sklejaniu (efekt nienormowanego czasu pracy ) więc dzisiaj niewiele, tablica przyrządów i ogólna walka z bebechami.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Mateusz a tablica z czego? bo wyglada fajnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
mate64 Posted February 2, 2012 Author Share Posted February 2, 2012 Biały poliester 0,25, powiercony, naklejony na grubszy. Generalnie mam dzisiaj luźniejszy dzień to siadam i sie (od)stresowuje no i podłubałem ciut ciut: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mate64 Posted February 12, 2012 Author Share Posted February 12, 2012 Czas się kończy niestety a praca nie pozwala non stop na pasje: maskowanie: Kolorki A teraz głęboko myśle co z tym fantem zrobić.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mate64 Posted February 22, 2012 Author Share Posted February 22, 2012 Post pod postem ale skoro regulamin nakazuje to prowadze tę nudną relację Ostatnie bambetle do wnętrza: drzwi: łopaty: ostatni rzut oka na wnętrze I plemnik przyjął naturalne kształty. może zdążę na termin.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Rzeczywiście nikt nic nie pisze. A to dziwne, bo na prawdę robisz świetną robotę! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mate64 Posted February 22, 2012 Author Share Posted February 22, 2012 widocznie relacja nudna.... dobra następny post zrobię według hitchcoka, najpierw wybuch a potem napięcie rośnie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Bardzo ładne wnetrze ,podziwiam w milczeniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts