mate64 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 No wiec przyszła do mnie paczuszka, można zacząć kombinować... Zestaw pierwszy z brzega bo i tak są takie same, a malowania jakie planuje nie ma w żadnym: Kalkomanie na 4 policyjne malowania, niestety też oberwały (niedodrukowany napis Policja) Kupa niedolewek, itd, coś trzeba będzie porzeźbić.... No i na koniec pancerne oszklenie... tak więc tym szybkim inboxem zgłaszam swój akces Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko988 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Może być ciekawie Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mate64 Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 dzięki dzięki, zacząłem go dłubać... Rozważam zamówienie kilku(nastu) tubek szpachli Coby nie było że tylko pokazałem inboxa: po dokładnych oględzinach i próbach złożenia na sucho kadłuba, opisze po krótce moje niecne zamiary: czajnik przyjmie kolor pisklecia, bo planuje go w malowaniu LPR, z ostatniego okresu ich służby czyli: Planuje ryzykownie nie korzystać z żadnych kalek, tylko polecieć całość z szablonów. Ambitnie, bo byłaby to pierwsza moja próba w tej technice. Co do dodatków jakie planuje, to będzie to wyłącznie DIY, a planuje mniej więcej doposażyć wnętrze, no i z zewnątrz conieco złomu podoklejać. tu i ówdzie. Póki co zacząłem ciąć, giąć piłować, skrobać i szpachlować kadłub. Jak dobrze pójdzie mi wieczorno nocna dłubanina to jutro powinienem już mieć co nieco do pokazania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Cieszy i to bardzo kolejny |smiglak. I to jeszcze open Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mate64 Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Ano cieszy i denerwuje Wieczorem już coś wrzucę z dotychczasowych prac. Ma ktoś pomysł czym zastąpić rury wydechowe? Bo te z zestawu do delikatnych nie należą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemosto Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Ma ktoś pomysł czym zastąpić rury wydechowe? Bo te z zestawu do delikatnych nie należą. może spróbuj je zwinąć z ciękiej blaszki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mate64 Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 masz pożyczyć świstaka do zwijania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Fajny pomysł - ambitne plany z malowaniem wg szablonów - życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mate64 Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Fajny pomysł - ambitne plany z malowaniem wg szablonów - życzę powodzenia Bardzo ambitne, bo nigdy nie próbowana przeze mnie technika . Ale przycwaniakowałem i przezornie wybrałem malowanie które nie ma miliona drobnych napisów Słowo się rzekło, trza coś pokazać z tej budowy : Wstawianie siatki ogrodzeniowej we wloty: Co to za klasa open bez otwartych drzwi Mordka obcego i jakieś pierwsze ścianki działowe z karton gipsu w kadłubie : Musze prysnąć podkładem i zobaczyć czy gładzie gipsowe gotowe. No i przymierzam się do kanalizacji: Generalnie rury wydechowe trzeba dobrze dopasować i pod odpowiednim kątem ułożyć Zastanawiam się nad otwarciem tylnich drzwi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mate64 Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 I pewna ważna obserwacja: do plastiku z którego wykonany jest model nie trzyma się nie żrąca chemia. Szpachla akrylowa złazi płatami, CA się jakoś trzyma szpachla tamiyi "utrwalana" CA schnie długo ale się trzyma. Generalnie chyba bez surfacera się nie obejdzie, Drabikowi chyba cała farba zeszła z mila. Czy ktoś jeszcze miał z tym problemy w innych zestawach MC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 I pewna ważna obserwacja: do plastiku z którego wykonany jest model nie trzyma się nie żrąca chemia. Szpachla akrylowa złazi płatami, CA się jakoś trzyma szpachla tamiyi "utrwalana" CA schnie długo ale się trzyma. Generalnie chyba bez surfacera się nie obejdzie, Drabikowi chyba cała farba zeszła z mila. Czy ktoś jeszcze miał z tym problemy w innych zestawach MC? A to byłby jakiś ewenement - przynajmniej jak dla mnie. Wszystkie swoje dotychczasowe modele Mastercraft malowałem Pactrą akrylową, bez podkładu, mycia w ludwiku i innych tym podobnych zabiegów. Oprócz ostatniej przygody z Foką nic się nie działo. Szpachla - zarówno Gunze w płynie, Revell, Tamiya - również bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mate64 Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2012 Coby nie było że nic nie robie.... Rury wydechowe nieco bardziej naturalne : Siedzonka: Wnętrze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 z czego wydechy? jakas rurka mosiężna? wyglądają super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mate64 Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2012 A to był baaaardzo, bardzo trudno dostępna rurka mosiężna z anteny i nie mogę powiedzieć co to za materiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 A to był baaaardzo, bardzo trudno dostępna rurka mosiężna z anteny No nie mów ,że na parkingu z auta sąsiada wykręciłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mate64 Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2012 no nie, raczej sąsiadce jedyna słuszna stacja gorzej odbiera cza było radia na parapecie nei trzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko988 Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Fajnie to wygląda może to być jeden z lepszych projektów w konkursie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mate64 Napisano 1 Lutego 2012 Autor Share Napisano 1 Lutego 2012 Niestety praca zawodowa stanęła na przeszkodzie sklejaniu (efekt nienormowanego czasu pracy ) więc dzisiaj niewiele, tablica przyrządów i ogólna walka z bebechami.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Mateusz a tablica z czego? bo wyglada fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mate64 Napisano 2 Lutego 2012 Autor Share Napisano 2 Lutego 2012 Biały poliester 0,25, powiercony, naklejony na grubszy. Generalnie mam dzisiaj luźniejszy dzień to siadam i sie (od)stresowuje no i podłubałem ciut ciut: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mate64 Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 Czas się kończy niestety a praca nie pozwala non stop na pasje: maskowanie: Kolorki A teraz głęboko myśle co z tym fantem zrobić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mate64 Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 Post pod postem ale skoro regulamin nakazuje to prowadze tę nudną relację Ostatnie bambetle do wnętrza: drzwi: łopaty: ostatni rzut oka na wnętrze I plemnik przyjął naturalne kształty. może zdążę na termin.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Rzeczywiście nikt nic nie pisze. A to dziwne, bo na prawdę robisz świetną robotę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mate64 Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 widocznie relacja nudna.... dobra następny post zrobię według hitchcoka, najpierw wybuch a potem napięcie rośnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Bardzo ładne wnetrze ,podziwiam w milczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi