kamilex5 Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Witam. Kilka dni temu sprawiłem sobie w prezencie Volkswagena T1. Modelu jeszcze nie zacząłem robić, bo nie mam pomysłu jak go mam zrobić, właściwie to pomysły mam i jest ich aż za dużo, dla tego postanowiłem założyć temat troszkę wcześniej, abyście mi doradzili. Budowę modelu zacznę gdzieś za tydzień gdy zdecyduję się na malowania i dokupię brakujące materiały. O to model który kupiłem: Nie chce robić go na czerwono białe malowanie tak jak jest na pudełku, tylko zrobić go tak aby się lekko wyróżniał od pozostałych. I tutaj prosił bym o rade. Na początku do głowy przyszło mi taki jak by oliwkowo czarny. W następnej kolejności był taki brązowo kremowy albo pomarańczowo biały. I ostatnio do głowy przyszedł mi o to taki pomysł. Tutaj jest link do całej galeri jak ten samochód powstawał od podstaw: http://www.race-taxi.ch --> Zakładka "gallery" Jest to "Ogórek" z silnikiem, hamulcami, układem kierowniczym itp Porsche 993 Bi-Turbo. Bardzo mi się podoba ale musiałbym dokupić kolejny model Porsche który posiada taki silnik, wstawić klatkę bezpieczeństwa, fotele kubełkowe itp. Szukałem na necie takiego modelu Porsche ale nie znalazłem, jeżeli znacie taki model bardzo prosił bym o podanie. Jak myślicie o takim projekcie, czy będzie fajnie wyglądał i czy uda się coś takiego. Jeżeli odradzacie mi takiej roboty to które wybrać malowania, może wy jakieś macie, to podzielcie się tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Projekt fajny. Popatrzyłem trochę w sieci i w oko wpadła mi taka oto wersja: http://kalio1990.wrzuta.pl/obraz/powieksz/05JVCY5SGy0 Chyba mam słabość do żółtego po Miurze. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 O pierwszy raz widzę żółtego, nawet fajnie wygląda, ale jednak chyba odpada bo tak jak już napisałem chce zrobić ogórka który lekko się wyróżnia od pozostałych, ale dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Po tym co zobaczyłem w TYM MIEJSCU, każde inne malowanie mi się nie podoba. Co prawda to Hasegawa nie Revell, ale wykonanie jedyne w swoim rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lok7 Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Witam polecam to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lok7 Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 ...chyba że to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 Nie, nie będę przesadzał z tą "wyjątkowością", zerdzewiałych takich też nie będę robił. Zastanawiam się nad zrobieniem tego "Race-taxi" z silnikiem porsche tylko nie wiem jaki model ma taki silnik. Jeżeli to by mi nie wyszło to zastanawiałem się nad tym zielonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lok7 Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 tak,tak jeden z lepszych malowań ,z tych trzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Ja stawiałbym na te dwa warianty malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 7 Lutego 2012 Autor Share Napisano 7 Lutego 2012 Aaaah w końcu przywitała do mnie przesyłka i wszystkie materiały do budowy już posiadam. Mimo to że dopiero zacząłem kleić i jeszcze nie ma znaczących prac, jednak postanowiłem odświeżyć temat i zaprezentować jakie będzie malowanie mojego busika. Co prawda zdjęcie nie jest rewelacyjne więc aż tak dobrze nie widać tego, sorry ale nie mam aparatu (popsuty) i muszę ratować się komórką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Witaj! Kolorki zbliżone do tych zaprezentowanych przeze mnie Cóż, czekam na dalsze przygody z modelem i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Hej. Zrób Flower busa - ikonę tamtych lat, ikonę ruchu "to be hippi" popularnie zwanego ruchem hippistycznym. Modeli takich jest bardzo mało, a malowania są bardzo ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 I jak tam z tym busikiem, jest coś już zrobione? Chcielibyśmy coś zobaczyć. Kolory są bardzo ładne i na pewno znajdziesz dobre dla nich przystosowanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2012 No tak jak Ci na skeypie mówiłem, to nie miałem za bardzo czasu wcześniej, ale teraz znów zacząłem coś tam dłubać. Co do zdjęć to muszę coś wykminić bo nie mam aparatu normalnego, tylko w kompie 3,2 Mpix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi