Twitch Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Witam wszystkich Po konsultacji z Macio4ever który już robił moją Hondę http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=21&t=13264 Doszliśmy do wniosku iż rzuciłem się na mega głęboką wodę i nawet ze swoimi planami co do Hani to i tak mogę nie być zadowolony z efektów końcowych. http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=88&t=30755 Dlatego na warsztat trafia coś mam nadzieje że prostszego... jak w temacie Jedyne co planuje zmienić to felgi i lotkę które już zakupiłem A teraz czas na zdjęcia: 1. Dodatki 2. Inbox 3. Kolory I tutaj jest prośba do was może macie jakieś propozycje malowania ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Tutaj masz kilka Skylin'ów może któryś Ci się spodob: http://carcorcarcurgaulz.blogspot.com/2011/04/nissan-skyline-gtr-r34-modified.html Mi się bardzo podoba zwykłe czarne malowanie ze złotymi felgami i np możesz jeszcze dodać carbonową maskę. jeszcze tutaj masz fajny kolorek http://photoautotuning.com/?attachment_id=3080 Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 Jeśli r34 to tylko niebieski lub któryś z tych Zasiadam na widowni i kibicuję. będziesz wstawiał silnik? PS:Sam obecnie mam taki model na warsztacie tylko, że w specyfikacji drift czyli wnętrze, komora silnika, pas przedni robię od podstaw również będę wkładal silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2012 Jeśli r34 to tylko niebieski http://tuncrew.com/sites/default/files/ ... ne-r34.jpg lub któryś z tych http://28.media.tumblr.com/tumblr_lcoa2 ... o1_500.jpgZasiadam na widowni i kibicuję. PS:Sam obecnie mam taki model na warsztacie tylko, że w specyfikacji drift czyli wnętrze, komora silnika, pas przedni robię od podstaw również będę wkładal silnik Coś te linki nie działają wstawiałeś je miedzy url ?? O i już są na początku mi nie wyskoczyły A coś dwu kolorowego?? jakieś propozycje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 No cóż, nie będę tutaj wzdychał nad R34 tylko od razu przejdę do moich propozycji I ta najciekawsza chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2012 No cóż, nie będę tutaj wzdychał nad R34 tylko od razu przejdę do moich propozycji Ta pierwsza jest najlepsza i jak na razie wygrywa Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 Nie ma sprawy, mi też strasznie sie podoba to połączenie kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 Witam wszystkich Mam pytanie w jakich kolorach wymalować podwozie ?? Czy całość wymalować na czarno a niektóre elementy na srebrno ?? A jeśli tak to które ?? Patrząc po różnych zdjęciach (różne kombinacje malowania) nie wiem na co się zdecydować (które będzie trafne) Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Kolego musisz sam zdecydować jakie kolorki dasz. Myśle że czarny ze srebrnymi wstawkami było by ok. Całe podwozie na czarny mat a srebne elementy to :zawieszenie oraz osłony termiczne od wydechu. Kocham ten model auta więc będę częstym gościem tu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 27 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2012 Witam wszystkich Przyszła pora pokazać postępy prac nad Nissanem Wymalowane podwozie na czarno. Oraz niektóre elementy podwozia. Tutaj dałem plamę... zapomniałem usunąć ślady po wypychaczach i nadlewki na amortyzatorze... zapomniałem też przy dwóch tarczach zabezpieczyć przed malowaniem miejsca gdzie wejdą koła. Wykonałem sprężyny do amortyzatorów (pokazane są na zbliżeniu) Mam nadzieje że efekt jak na razie jest obiecujący. Pozdrawiam i czekam na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 27 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2012 Chciałbym jeszcze na srebrno pomalować elementy zaznaczone na czerwono... tylko tak sobie myślę że z maskowaniem mogę nie podołać i pozalewam niechciane miejsca... pytanie czy jak pomaluje to pędzlem to będzie wielki grzech?? Chyba że znacie jakieś inne patenty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Jak nie chcesz się bawić w maskowanie precyzyjne to polecałbym Ci okleić mniej więcej taśma te miejsca i rozjaśnić je metodą suchego pędzla z jakimś metalikiem. Powinno fajnie wyjść. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Możesz zrobić wesję VeilSide'a Tu są zdjęcia: http://veilside.pinger.pl/m/1136364/nissan-skyline-gt-r-veilside Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 27 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2012 Halo to jest mój pierwszy cywil... raczej nie podołałbym takiemu zadaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 W takim razie zwracam honor:D Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Skrzynię, wały i wydech możesz śmiało malować pędzlem, jako "nie cywil" chyba będziesz nieco brudził podwozie wiec i tak nie będzie widać ewentualnych smug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2012 Skrzynię, wały i wydech możesz śmiało malować pędzlem, jako "nie cywil" chyba będziesz nieco brudził podwozie wiec i tak nie będzie widać ewentualnych smug A no własnie chciałbym go czyściutkiego zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Wydaje mi się że jak dobrze wymieszasz farbę to pędzlem też wyjdzie świetnie, ja takie rzeczy pędzlem maluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 Witam w kolejnej odsłonie Zacznę od tego że jestem straszny ślepok... robiłem sam sprężyny do amortyzatorów a dzisiaj znalazłem w paczce z oponami te zestawowe No ale teraz pochwalmy się efektami... wydawałoby się że już koniec z podwoziem ale jeśli coś to sprowadźcie mnie na ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 A więc tu się schowałeś. Mam tylko nadzieję,że nie zaniedbasz warsztatów pancernych. No proszę "cywili" mu się zachciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 A więc tu się schowałeś. Mam tylko nadzieję,że nie zaniedbasz warsztatów pancernych. No proszę "cywili" mu się zachciało. Spokojnie Piotr... pancerka jest na pierwszym miejscu ale postanowiłem spróbować się też w cywilach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Jak dla mnie podwozie jest super, może jedynie osłonę silnika mógłbyś przemalować na czarno. Ja w swoim R-32 zrobiłem to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Nieźle Ci idzie ale te napisy na klockach hamulcowych to poprawisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Oslona obowiazkowo w czarny matt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2012 Oslona obowiazkowo w czarny matt. No właśnie zanim napisałeś to osłona została już zakryta płytą jak na drugim zdjęciu to chyba nie jest jakiś mega kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi