RH Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 (edytowane) RODEN 1:48 No i drugi z serii Pilatusów .Tym razem w wersji do zabijania :( i do tego z egzotycznego kraju Tajlandii Model jak model ,nic dodać nic ująć .Może jako ciekawostkę podam że troszkę zmieniłem niektóre elementy w modelu jak i malowanie szczegółów ,posiłkując sie dostępnymi fotkami tego samolotu w barwach tego kraju .Gdyż instrukcja jak i malowanie w niej przedstawione troszkę odbiega od oryginału .Wygląda na to ze instrukcja jest jedna dla wszystkich wersji z małymi zmianami (oczywiście nie są uwzględnione wszystkie te zmiany ) Od siebie do modelu dodałem pylony z rakietami ,które właściwie powinny być tylko dla wersji USA ,ale nie chciałem aby elementy do mocowania podwieszanego uzbrojenia byly puste ,a nie znalazłem żadnego zdjęcia na którym było by coś podwieszone . Dokładna nazwa tej wersji Pilatusa to Fairchild AU-23A Pecemaker (Wedlug nazwy to samolot niosący pokój z tym to bym sie spierał ) Jeszcze jedna uwaga na temat samego działka .W modelu zastąpiłem je rurkami mosiężnymi o dwóch wymiarach .Juz pisze dlaczego : w originale lufy były o konstrukcji zewnętrznej zwężającej sie ,to znaczy średnica tylnej części była większa niż przy końcu lufy. Większość osób robi to z jednego kawałka prostej rurki np.igły .Ja aby oszukać oko pierwsza część wykonałem z rurki wiekszej średnicy ,Lufy te zbiegają sie ku środkowi .,gdzie znajduje sie ich obejma ,za którą wstawiłem krótkie odcinki węższej rurki.W sumie dało to jako taki efekt zwężającej sie lufy. No dosyć tej podwórkowej filozofii ,czas na model który jest wykonany w barwach : JTh2 -23/19/42082 501 sq "Mosquito" Wing 5 Prachup Khiri Khan ,Royal Thai Air Force Jeszcze mały eksperymencie i innowacja w pokazywaniu modelu w galerii:) Edytowane 27 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniekk Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Fajnie pomalowany, kalka starannie położona. Dobrze odzwierciedla oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Gdzie ty to wszystko trzymasz? jak zawsze super model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 RH - załatw sobie taką obrotową podstawkę pod torty, to filmiki będą lepiej wychodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 27 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2012 RH - załatw sobie taką obrotową podstawkę pod torty, to filmiki będą lepiej wychodzić Pomyśle o tym . Ciekaw jestem czy na tym forum można wstawić filmik tak żeby był wyświetlany obraz z Youtube a nie link, Tak jak na np Pwm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 RH - załatw sobie taką obrotową podstawkę pod torty, to filmiki będą lepiej wychodzić Pomyśle o tym . Ciekaw jestem czy na tym forum można wstawić filmik tak żeby był wyświetlany obraz z Youtube a nie link, Tak jak na np Pwm Chyba nie ma takiej możliwości, właśnie zrobiłem mały teścik i tylko link pozostaje przykład: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2012 Jeszcze małe zdjęcie rodzinne modelików z ostatniego dwumiesięcznego okresu produkcyjnego ( ups.z tego rozpędu zapomniałem w gronie rodzinnym obfotografować dwóch maszyn :( Hinda i Grumana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pancho Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Jeszcze małe zdjęcie rodzinne modelików z ostatniego dwumiesięcznego okresu produkcyjnego Ja pierniczę - kolego kiedy ty śpisz Ale model super, bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi