kowal76 Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 Witam Chciałbym zaprezentować mojego F-86 zrobionego około 10 lat temu , malowany oczywiście pędzlem bez żadnych ''Washy'' itp. Sory za jakość zdjęć ale jeszcze się nie zaopatrzyłem w lepszy sprzęt Pozdrawiam Wszystkich Grzesiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
u4an Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 Coś mi się wydaje, że deska jest krzywa, ale gratuluję pięknego modelu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Witam Ponownie Zdjęcia rzeczywiście urodą nie grzeszą, a szkoda bo Sabre to jeden z moich ulubionych odrzutowców. Na plus mogę zaliczyć to, że zdecydowałeś się na wykonanie Sabre'a z Korei oraz wybór całkiem efektownego malowania. Nose-arty z tamtego okresu mają swój niewątpliwy urok. Dalej niestety nie jest juz tak różowo. Niedoróbki widoczne są już na pierwszy rzut oka. Niedokładne szpachlowanie (lub nawet jego brak), niedopasowane, nierówno wymalowane oszklenie (zapewne nie stosowałeś wtedy maskowania elementów przezroczystych) oraz inne drobne nierówności i niedomalowania najbardziej rzucają się w oczy. Pozdrawiam Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted January 29, 2012 Author Share Posted January 29, 2012 To prawda , nie stosowałem wtedy masek i taśmy maskującej , a jeśli chodzi o szpachlowanie to fakt dzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted January 29, 2012 Author Share Posted January 29, 2012 Jeżeli chodzi o szpachlowanie to fakt moja niedoróbka i lenistwo , obecnie staram się używać szpachli . Pozdrawiam Grzesiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mate64 Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Myśle że nie sprzęt a fotograf leniwy, i pracować nad warsztatem mu sie nie chce a szkoda bo więcej dałoby się powiedzieć o samym modelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted January 29, 2012 Author Share Posted January 29, 2012 Ja wiem czy fotograf leniwy , to matryca 3,2 megapiksele i z niej się za dużo nie wyciśnie a co do modelu to fakt niektóre niedoróbki są z mojego lenistwa ale to chcę z czasem w moich pracach poprawić . Pozdrawiam Grzesiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mate64 Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 dobrze oświetlić, duża przysłona niskie iso, próbować, próbować próbować i wyjdzie. jesli chcesz pełnych i wartościowych ocen bez lepszych zdjęć ci nie wyjdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted January 29, 2012 Author Share Posted January 29, 2012 Ok , przy następnym modelu założę warsztat i będą lepsze fotki . Pozdrawiam Grzesiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts