Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Robie Jagdpanthera sdkfz 173 i niewiem jakie kupic farby bo niewiem tez jak go pomalowac. Może polecili byście mi jakies malowanie na pedzel i w miare proste no i podali nazwy farb i jakis podklad. Pytam bo chcialem zamowic farbki i niewiem jakie a sklep modelarski w moim miescie jest dosc ubogi Z góry dzieki za pomoc pozdrawiam Jacek

Napisano

Model w skali 1:35 z dragona. A moze byscie mi polecili cos jedno kolorowego ? bo jakos boje sie że jak zaczne robic kamo to model pojdzie sie ...

Napisano

No to rąbnij go całego na bazowy tj. jakąś ochrę.

Jagdpanther.jpg

Tamiya XF-60, Humbrol 83 albo 94, Vallejo Green Ochre 914. Do wyboru do koloru. Ale nie szkoda Ci modelu Dragona robić w monotonnym jednokolorowym kamo?

Napisano

No sam niewiem bo ja poczatkujacy jestem (to moj 2 model) i bedzie slaby i niechce jeszcze go dobic malowaniem ... pozdrawiam Jacek

ps a moze jakies kolory farb z pactry ?

Napisano

To sie Jacku postaraj, żeby nie był słaby:D Na forum masz mnóstwo wskazówek i porad. To, że jesteś początkujący wcale nie znaczy, że model będzie słaby. Widzę, że malujesz pędzlem, moim zdaniem Twoja Jagdpanther'a lepiej będzie wyglądała w kamuflażu, przy kamuflażu mniej widoczne są niedociągnięcia związane z malowaniem pędzlem, wiec w razie jakichś wpadek, nie rzucało by sie to aż tak w oczy, jak w przypadku jednobarwnego kamuflażu. Poszukaj na forum wątków o malowaniu pędzlem, bardzo sie przydają, a i tak na przyszłość polecam zaopatrzyć się w aerograf, obecnie to nie jest jakiś spory wydatek:)

Pozdrawiam

Napisano

Kamo robilem na moim Stugu (pierwszym modelu) ale nie mam fotek wiec sam nie bede ocenial jak wyszlo a co do malowania jagda zastanowie sie. I jeszcze jedno pytanie mam a mianowicie co z podkladem no i jaki podklad