k0k0z Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Zacznę od paru słów od siebie. Jest to mój pierwszy model który: malowałem aero, szpachlowałem i washowałem. Przyznając się bez bicia jest to pierwszy model, który odkąd mając 10 lat skleiłem. Już podczas klejenia i po nim wiem jakie popełniłem błędy. Kalka klejona na sido a i tak brzegi widać, najwyraźniej za mało warstw nałożyłem, przy przenosinach ułamałem kawałek anteny radarowej i oblałem owiewkę CA co spowodowało mały zaciek którego za fiksa teraz nie mogę do polerować reszta uzbrojenia poza lukami bombowymi czeka na domalowanie. Malowanie Fikcyjne. Się pochwaliłem a obrazki mi się nie ładują :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 3 obrazki się ładują starannie i czysto wykonany, ale jakoś zabawkowo wygląda jak dla mnie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Malowanie Fikcyjne./ A to szkoda. Zdjęć i przykładów malowań raczej nie brakuje Poza tym wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Pomimo fikcyjnego malowania model prezentuje się bardzo przyzwoicie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 model czysto i przyzwoicie złożony, ale malowanie fikcyjne przy ogromie zdjęć tych maszyn na necie jest ciężkie do przełknięcia, zważywszy że użyłeś podobnej do oryginałów kolorystyki... Ale niedoróbka która po prostu sprawia że bolą mnie oczy to NIEPOMALOWANE DYSZE ! ani z góry ani z dołu nie tknąłeś tego jakże charakterystycznego i nieprzeciętnego elementu samolotu (w mało którym są takie i do tego ruchome). Także odpalaj google, wklepuj F-22, łap za metalizery (a przynajmniej odpowiednie metalliki) i uzupełnij pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k0k0z Napisano 3 Lutego 2012 Autor Share Napisano 3 Lutego 2012 A rzeczywiście, dysze malowałem wg. instrukcji a tam mowy o tym nie było (przynajmniej sobie nie przypominam), założyłem że zewnętrzna warstwa dysz tez jest pomalowana kolorem poszycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi